Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1325349_0001.png
MINISTEREN
SocialudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
22. januar 20142013-5064
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Socialudvalget har i brev af 16. december 2013 stillet mig følgende spørgsmål(SOU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Anne-Mette Winther Christiansen (V).

Spørgsmål nr. 85:

Det fremgår af regeringsgrundlaget 2011, at regeringen vil have fokus på men-nesker med handicap og deres vilkår. Vil ministeren redegøre for hvilke initia-tiver, den nuværende regering har igangsat, som skal forbedre personer medhandicaps muligheder på transportområdet?

Svar:

Transportministeriet har bidraget til regeringens Handicappolitiske Hand-lingsplan, hvori der på transportområdet sættes den målsætning, at der skaludvikles tilgængelige transportløsninger, der giver god mobilitet for alle bruge-re.Denne målsætning skal bl.a. udmøntes ved at tænke tilgængelighed ind i denlangsigtede planlægning af udviklingen på transportområdet.Konkret vil regeringen bl.a. sikre, at der skabes så god tilgængelighed som mu-ligt på de nye letbaner i Århus og København. Endvidere skal der arbejdes for,at hensynet til mennesker med handicap inddrages ved nyanskaffelse af tog,ved væsentlige stations- og perronændringer og ved nyanlæg i forbindelse medtogfonden.Regeringen har endvidere prioriteret tiltag, der allerede har forbedret tilgænge-ligheden, da regeringen og Enhedslisten i november 2012 med finanslovsafta-len for 2013 afsatte 25 mio. kr. til forbedring af tilgængeligheden på togstatio-ner ved etablering af elevatorer og andre initiativer, der øger togtrafikkens til-gængelighed. Der er bl.a. udført forbedringer til gavn for svagtseende, bevægel-seshæmmede mv.Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr