Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1311615_0001.png
1311615_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:11. december 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Sagsnr.2013 - 8004

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af9. december

2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-

gesvar på spørgsmål nr. 75 (SOU Alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL)

Spørgsmål nr. 75:

Mener ministeren, at reglerne for tildeling af midler fra puljen er overholdt, iog med at Huset Zornig som privat virksomhed har fået tildelt 1 mio. kr.?

Svar:

Ansøgere om støtte fra en af Social-, Børne- og Integrationsministerietspuljer skal i forbindelse med indsendelse af budget for de ansøgte midlersamtidig opgive CVR-nr. eller CPR-nr. med henblik på identifikation. Modta-gere af tilskud skal, efter de har modtaget tilskudsbrev, indsende en revisor-underskrevet udbetalingsblanket for at kunne få udbetalt tilskuddet. Af udbe-talingsblanketten fremgår ligeledes enten CVR-nr. eller CPR-nr.Af vejledningen til puljen til fremme af socialt udsatte borgeres valgdeltagel-se fremgår det, at støtten bl.a. kan gives til frivillige sociale organisationer ogkommuner.I forhold til støtten til Stemmer på kanten bemærkes følgende:Af Huset Zornigs hjemmeside fremgår det, at Huset består af en enkelt-mandsvirksomhed, en almennyttig forening og en tænketank. Der er i altregistreret fire CVR-numre med tilknytning til Lisbeth Zornig Andersen,herunder et for enkeltmandsvirksomheden, samt et for den frivillige for-ening ”Stemmer på kanten”.Af udbetalingsblanketten fremgår det, at støtten gives til ”projektetStemmer på kanten til Huset Zornig v/ Lisbeth Zornig Andersen”, og atdet er CVR-nummeret for enkeltmandsvirksomheden, som anvendes.
2
Ansøgningen til projektet Stemmer på kanten falder i sit indhold indenforpuljens formål, idet projektet grundlæggende bygger på en frivillig socialindsats.Midlerne til projektet indsættes, som i alle andre projekter, på en særskiltbankkonto oprettet til midler fra Social-, Børne- og Integrationsministeri-et.Midlerne kan udelukkende anvendes til de aktiviteter, som er beskrevet iansøgningen fra Stemmer på kanten. Evt. overskydende midler tilbage-betales til ministeriet.
Det kan konstateres, at tilskuddet er givet til enkeltmandsvirksomheden iHuset Zornig.Social-, Børne- og Integrationsministeriets krav til kampagnen Stemmer påkanten afhænger imidlertid ikke af det anvendte CVR-nr. Som det fremgår afbåde ansøgningen og udbetalingsblanketten, er det Lisbeth Zornig Ander-sen, der er ansvarlig for tilskuddet.Ministeriets samlede vurdering er således, at projektet opfylder de krav, somer beskrevet i vejledningen, og at midlerne er givet til en frivillig social ind-sats. At projektet har anvendt et andet CVR-nummer, betragter ministerietsom en teknisk fejl, der ikke har betydning for projektets afvikling eller lovlig-heden af det tilkendte tilskud, idet ministeriet har mulighed for at dispenserefra vejledningen.
Annette Vilhelmsen
/ Henrik Thorning