Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1311612_0001.png
1311612_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:11. december 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Sagsnr.2013 - 8004

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af9. december

2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-

gesvar på spørgsmål nr. 74 (SOU Alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL)

Spørgsmål nr. 74:

Mener ministeren, at alle ansøgere til puljen på de 2 mio. kr. har haft ligevilkår, i betragtning af, at Huset Zornig åbenbart har været bekendt medpuljens størrelse før alle andre, at Huset Zornig bl.a. gennem møder har fåetsærlig vejledning i udformning af ansøgningen, hvilket ikke har været tilfæl-det for andre ansøgere?

Svar:

Når ministeriet udmelder en ansøgningspulje, opstilles en række krav ogkriterier, som de, der ansøger om støtte, skal opfylde for at kunne modtagemidler fra den pågældende pulje.Kampagnen Stemmer på kanten har skullet overholde samme ansøgnings-frist som alle andre ansøgere, og ansøgningen fra kampagnen er blevetunderlagt samme sagsbehandling og vurdering i ministeriet, som de øvrigeansøgninger om støtte fra puljen.Det er også det, jeg har tilkendegivet i mit svar på spørgsmål fra Jacob En-gel-Schmidt den 8. november 2013.Det, mener jeg fortsat, er en ordentligudlægning af de vilkår, som Stemmerpå kanten og de øvrige ansøgere om midler fra puljen har været underlagt.Som det også fremgår af mit svar på SOU alm.del spm. 40, var der i dageneefter kontakt mellem Stemmer på kanten og ministeriet. Det drejer sig bådeom telefonisk kontakt, skriftlig kontakt og to møder.
2
Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Stemmer på kanten har modtagetvæsentlig mere vejledning i forbindelse med deres ansøgning om midler endde øvrige ansøgere om støtte fra puljen til fremme af socialt udsatte borge-res valgdeltagelse.Ministeriet har en generel forpligtelse til at vejlede potentielle ansøgere omstøtte fra ministeriets puljer. Ministeriets vejledning tager altid konkret ud-gangspunkt i det skriftlige vejledningsmateriale, som knytter sig til den enkel-te pulje, og som er tilgængeligt via ministeriets puljeportal for alle potentielleansøgere.Ministeriets vejledningsindsats er afstemt med de forskelle i behovet forvejledning, som gør sig gældende i forbindelse med ansøgningspuljer, hvormange forskellige organisationer, kommuner osv. ansøger om midler.Der har således været stillet de samme krav til ansøgningen fra Stemmer påkanten, som til de øvrige ansøgninger om støtte, og der er stillet de sammekrav til Stemmer på kantens anvendelse og administration af tilskuddet, somtil de øvrige tilskudsmodtagere. Men Stemmer på kanten har fået væsentligmere vejledning end de øvrige ansøgere om støtte fra puljen, hvorfor jegmener, det er rigtigt at sige, at Stemmer på kanten har fået særbehandlingpå baggrund af den forvirring, som opstod på baggrund af min tilkendegivel-se om støtte på 1 mio. kr. til Stemmer på kanten.
Annette Vilhelmsen
/ Henrik Thorning