Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1311606_0001.png
1311606_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:11. december 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Sagsnr.2013 - 8004

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af9. december

2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-

gesvar påspørgsmål nr. 72 (SOU Alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Finn Sørensen (EL)

Spørgsmål nr. 72:

Af en mail af 2. september 2013 kl. 19.20 fra Huset Zornig til ministerietfremgår, at Huset Zornig på dette tidspunkt stadig har en opfattelse af, at derer afsat 1 mio. kr. til deres kampagne ”Stemmer på kanten”. Hvad svarerministeriet på den pågældende mail, og hvornår og i hvilken form oplyserministeriet Huset Zornig om, at der alligevel ikke er afsat 1 mio. til ”Stemmerpå kanten”, men at der skal søges på lige fod med andre ansøgere, og vilministeren fremlægge dokumentation for oplysningen til Huset Zornig omdette?

Svar:

Den 2. september 2013 modtog Social-, Børne- og Integrationsministeriet enmail fra kampagnen Stemmer på Kanten med en række opklarendespørgsmål, herunder spørgsmål afstedkommet af, at kampagnen var blevetkontaktet af andre organisationer, som varforvirrede omkring de afsatte mid-ler.Ministeriet havde den 30. august 2013 meddelt kampagnen Stemmer påkanten, at ministeriet ville vende tilbage med et bud på den videre proces iforlængelse af min tilkendegivelse om støtte til kampagnen på 1 mio. kr.Ministeriet svarer ikke skriftligt på spørgsmålene fra Stemmer på kanten,men tilbyder i stedet et møde, hvor ministeriet kan besvare de spørgsmål,som Stemmer på kanten har rejst i mailen.
2
På mødet mellem to af ministeriets medarbejdere og medarbejdere i Stem-mer på kanten den 5. september 2013bliver kampagnen orienteret om, at deskal ansøge om midler fra puljen for at komme i betragtning til støtte. Påmødet orienteres Stemmer på kanten ligeledes om, at man,bl.a. for at hånd-tere min tilkendegivelse om støtte, har valgt at forhøje puljesummen, hvilketligeledes offentliggøres på ministeriets puljeportal samme dag.Der foreligger ikke referat af dette møde, men jeg kan oplyse, at Stemmerpå kanten under mødet desuden fik svar fra ministeriet på deres spørgsmål,herunder spørgsmål til udgiftstyper og niveauer mv., fik udleveret vejled-ningsmaterialet til puljen og blev orienteret om frister og puljeportalen mv.Medarbejdere fra Stemmer på kanten fortalte om kampagnen, de planlagteaktiviteter og afspillede kampagnesang og video.
Annette Vilhelmsen
/ Henrik Thorning