Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1296138_0001.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:4. november 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Ansvarlig: THA
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af7. oktober2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-gesvar på spørgsmål nr. 7(SOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Hans Andersen (V).
Sagsnr.2013 - 7239
Spørgsmål nr. 7:Ministeren bedes redegøre for, om de ændringer i vilkårene for BPA ordnin-gen som f.eks. fjernelse af fritvalgstillæg og den 6. ferieuge, som AalborgKommune gennemfører, er i overensstemmelse med lovgivningen og vej-ledninger vedr. BPA-ordningen.
Svar:Jeg er ikke bekendt med indholdet af de ændringer, Aalborg Kommune gen-nemfører. Jeg går dog ud fra, at hvis Aalborg Kommune gennemfører æn-dringer i vilkårene for BPA-ordningen, vil dette ske på en måde, så der fort-sat administreres inden for lovgivningens rammer.Specifikti forhold til fritvalgstillæg og den 6. ferieuge stilles der ikke i be-kendtgørelse om udmåling af tilskud til BPA krav om, at kommunerne skaltage højde for disse elementer ved udmålingen af tilskud til løn pr. time. Derer derfor intet i regelsættet,der forhindrer, at en kommunetræffer beslutningom ikke længere at udmåle tilskud til dækning af fritvalgstillæg eller den 6.ferieuge, men kommunen må ved gennemførelsen af en eventuelbeslutningherom være opmærksom på borgerens muligheder for iagttagelse af ansæt-telsesretlige regler, herunder f.eks. om varsling af hjælperne.
Annette Vilhelmsen/ Hanne Stig Andersen