Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1295367_0001.png
1295367_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:1. november 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Ansvarlig: Lene Brøcker
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af7. oktober2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-gesvar på spørgsmål nr. 6(SOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Adsbøl (DF)
Sagsnr.2013 - 7571
Spørgsmål nr. 6:Ministeren bedes gøre rede for de samlede udgifter i forbindelse med iværk-sættelsen og udførelsen af de initiativer, der fremsættes i regeringens hand-lingsplan 'Handicappolitisk handlingsplan 2013 - Et samfund for alle, herun-der redegøre for hvor stor en andel af de samlede udgifter til initiativerne,der er såkaldte nye udgifter; altså udgifter, der ikke allerede er afsat til om-rådet.
Svar:I den handicappolitiske handlingsplan ’Et samfund for alle’ præsenterer re-geringen tre overordnede visioner, som skal sætte rammernefor de kom-mende års handicappolitik på tværs af ministerområder.Visionerne understøttes af en række nye og aktuelle initiativer på seks ud-valgte områder, som der vil blive sat særligt fokus på i de kommende år. Derer både tale om helt nye initiativer, men også om initiativer, som allerede ersat i gang –eksempelvis de store reformer på uddannelses- og beskæftigel-sesområdet, og det igangværende arbejde med at følge op på kommunalre-formen.En del af de nye initiativer i handlingsplanen gennemføres for eksisterendemidler. Her er både tale om konkrete og afgrænsede initiativer - fx arbejdet iden nye antidiskriminationsenhed – og om mere langsigtede initiativer - fxarbejdet med en ny strategi for viden om sociale metoder eller arbejdet medat ændre servicelovens voksenbestemmelser.
2
Viften af allerede igangsatte initiativer og af nye initiativer, som allerede erfinansierede, er altså meget bredt sammensat, så det er ikke umiddelbartmuligt at give et samlet overslag over de samlede udgifter til iværksættelseog udførelse af initiativerne i handlingsplanen.Handlingsplanen indeholder dog også en række nye, konkrete initiativer,som regeringen har søgt om satspuljepartiernes opbakning til at finansierepå satspuljen for 2014.
Annette Vilhelmsen
/ Hanne Stig Andersen