Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1306258_0001.png
1306258_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København KTlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Dato:29. november 2013Ansvarlig: LeoSagsnr.2013 - 7867

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af1. november

2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-

gesvar på spørgsmål nr. 31(SOU Alm. del

).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Adsbøl (DF)

Spørgsmål nr. 31:

”Som opfølgning på SOU alm. del spm. 393 (2012-13), bedes ministerenredegøre for, om ministeren i forbindelse med sine ’overvejelser’ om tabtarbejdsfortjeneste og merudgiftsydelser, inddrager konkrete kommuner ellerKL med henblik på at udvikle et mere simpelt system og mindske antallet affejl i administrationen af reglerne? Hvis ikke, bedes ministeren uddybe,hvordan hun arbejder med at ’overveje’ løsningerne af problemstillingernepå området. Derudover bedes ministeren fortælle, hvornår ministeren for-venter en afklaring af problemstillingerne om merudgiftsydelse og tabt ar-bejdsfortjeneste.”

Svar:

Der arbejdes aktuelt på at fastlægge en mere simpel model for udmåling afmerudgiftsydelsen til børn efter servicelovens § 41, der har til formål at letteadministrationen i kommunerne. Herudover ses der på mulighederne for attydeliggøre anvendelsesområdet for bestemmelsen.I dette arbejde er de problemstillinger, som KL har rejst som led i den løben-de dialog mellem ministeriet og KL, blevet inddraget. Endvidere er kommu-nale henvendelser om konkrete udfordringer ved ordningen også blevetinddraget.Herudover vil KL i overensstemmelse med vanlig høringspraksis få tilsendtet kommende udkast til lovforslag i forbindelse med den eksterne høring.Samtidig med udsendelsen i høring vil udkastet til lovforslag være tilgænge-ligt på høringsportalen, hvorved alle - og dermed også de enkelte kommuner- har mulighed for at kommentere på det.
2Jeg ønsker generelt åbenhed og inddragelse i forbindelse med det lovforbe-redende arbejde, og jeg opfordrer derfor KL, landets kommuner og andreinteresserede til at rette henvendelse direkte til ministeriet, såfremtde ønskerat fremkomme med deres synspunkter på politikudviklingen på området.Jeg kan ikke sige præcist, hvornår der kommer en afklaring på problemstil-lingerne omkring merudgiftsydelsen, men det er mit håb, at det bliver indenfor nærmeste fremtid.
Annette Vilhelmsen
/ Hanne Stig Andersen