Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1304568_0001.png
1304568_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:26. november 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Ansvarlig: Kmp

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af28. oktober

2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-

gesvar på spørgsmål nr.30(SOU Alm. del

).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra KarstenLauritzen (V).

Sagsnr. 2013-119

Spørgsmål nr. 30:

”Vil ministeren redegøre for sammensætningen af det udvalg, som kiggerpå,om lukkede døgninstitutioner skal have større mulighed for at kropsvisite-reunge indsatte, status for udvalgets arbejde, hvilke områder udvalget forøvrigt ser på, samt hvornår arbejdet forventes at være færdigt? Udvalgetsarbejde er omtalt i Radioavisen på P4 den 21. oktober 2013 kl. 12.”

Svar:

Magtanvendelsesudvalget blev nedsat i juni 2013 og skal inden udgangen af2014 udarbejde en betænkning. Magtanvendelsesudvalget er et selvstæn-digt udvalg og fastlægger selv deres mødeplan m.v.Af vedlagte kommissorium for magtanvendelsesudvalget fremgår, hvilkeområder udvalget skal se på. Udvalget skal:Beskrive de etiske, juridiske og praktiske udfordringer på magtan-vendelsesområdet i forhold til døgntilbud og opholdssteder til børnog unge og i forhold til børn og unge boende hos plejefamilier.Analysere det eksisterende hjemmelsgrundlag for magtanvendelse.Analysere de behov for tiltag på området, der efterlyses af hen-holdsvisbørn og unge, de ansvarlige institutioner og plejefamilier.Komme med anbefalinger til konkrete forslag til løsninger på udfor-dringerne.Hvis det vurderes relevant, udarbejde nye forslag til regler om magt-anvendelse, der sikrer de redskaber, som er nødvendige på anbrin-gelsessteder og i plejefamilier under hensyntagen til barnets retssik-kerhed.
2
Vurdere, om der er særlige grupper, der har særlige behov, herun-derbørn med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.
I arbejdet skal udvalget inddrage erfaringer fra de øvrige nordiske lande.Der vedhæftes ligeledes en oversigt over udvalgets medlemmer.
Annette Vilhelmsen
/ Dorte Bech Vizard

Bilag:

Kommissorium for udvalg om magtanvendelse på anbringelsesste-der forbørn og unge (Magtanvendelsesudvalget)Oversigt over medlemmer af magtanvendelsesudvalget