Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1347895_0001.png
1347895_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:19. marts 2014
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Ansvarlig: dho

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af6. marts

2014følger hermed ministeren for børn, ligestilling, integration og soci-

ale forholds endelige svarpå spørgsmål nr.262(SOU alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Adsbøl (DF).

Sagsnr.2014 - 2064

Spørgsmål nr. 262:

”Ministeren bedes redegøre for, hvor mange kommuner der har taget imodtilbuddetom socialministeriets taskforce – herunder hvornår og hvilke kom-muner?”

Svar:

Til brug for besvarelsen har jeg indhentet bidrag fra Socialstyrelsen. Social-styrelsen oplyser følgende:”Task Forcen tilbyder kommunerne to typer af ydelser: 1) Længevarendeudviklingsforløb og 2) Korterevarende formidlingsforløb.Et længerevarende udviklingsforløb består af et samarbejde om at styrkekommunens sagsbehandling. Task Forcen udarbejder indledningsvist enstørre analyse af kommunens sagsbehandling og praksis. Det tager ca. femmåneder at udarbejde analysen. På baggrund af analysen kan kommunenudarbejde en udviklingsplan, hvor der opstilles mål for, hvordan sagsbe-handlingen kan styrkes, og der indledes herefter et samarbejde mellemkommunen og Task Forcen om en række aktiviteter, der skal sikre, at måle-ne nås. Task Forcen kan i den forbindelse tilbyde en række ydelser, somf.eks. undervisningsforløb, sparring og rådgivning. Et udviklingsforløb varerca. 1 ½ år.Fem kommuner har, siden Task Forcen blev etableret i 2012, etableret etsamarbejde om et længerevarende udviklingsforløb medTask Forcen. Det
2
drejer sig om Rebild og Esbjerg Kommuner i 2012, samt Halsnæs, Hjørringog Aabenraa i 2013.Forløbene i Rebild og Esbjerg afsluttes i 2014, Halsnæs og Hjørring i 2015,og forløbet i Aabenraa forventes afsluttet primo 2016.Derudover er der en række kommuner, der i 2014 har taget kontakt til TaskForcen med ønsket om at påbegynde et samarbejde om et længerevarendeudviklingsforløb.Task Forcen tilbyder også at deltage på temadage og dialogmøder, hvor derer fokus på kvalitet i sagsbehandlingen. Disse temadage og dialogmøder erafholdt både som møder mellem den enkelte kommune og Task Forcen, ogsom møder, hvor flere kommuner deltager. Derudover tilbyder Task Forcenat holde oplæg for kommunerne om forskellige temaer med relevans forsagsbehandlingen. Det kan være temaer som f.eks. systematik i sagsbe-handlingen, arbejdet med handleplaner mv.27 kommuner har siden 2012 været tilmeldt sådanne korterevarende forløb.Det drejer sig om kommunerne Guldborgsund, Vordingborg, Faxe, Ringsted,Næstved, Sorø, Kalundborg, Odsherred, Holbæk, Slagelse, Thisted, Aarhus,Aalborg, Bornholm, Halsnæs, Tønder, Køge, Ballerup, Hedensted, Herlev,Aabenraa, Herning, Odense, Ærø, Ikast-Brande, Roskilde og Greve.”
Manu Sareen
/ Lise Stidsen Vandahl