Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1300254_0001.png
1300254_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Dato:14. november 2013
Ansvarlig: THASagsnr.2013 - 7461

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af17. oktober

2013følger hermed social-, børne- ogintegrationsministerens endeli-

gesvar på spørgsmål nr. 25(SOU Alm. del

).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Liselott Blixt (DF).

Spørgsmål nr. 25:

Hvad er ministerens holdning til, at man som ben-amputeret borger ikke kanfå derette hjælpemidler, fordi man endnu ikke kan afklare den enkeltes funk-tionsniveau?

Svar:

Det er selvfølgelig ikke rimeligt, hvis en benamputeret borger ikke modtagerde nødvendige hjælpemidler, selv om funktionsniveauet endnu ikke kanafklares. Lovgivningen giver da også mulighed for at yde støtte i sådannetilfælde.Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har således oplyst, at det fremgårafcirkulære om afgrænsning af behandlingsredskaber, hvortil udgiften afhol-des af sygehusvæsenet, at regionen skal afholde udgiften til behandlings-redskaber, som bl.a. omfatter hjælpemidler og apparatur, som borgeren eftersygehusets faglige vurdering har behov for, mens borgeren venter på syge-husbehandling. Sygehusets faglige vurdering kan påklages til Patientom-buddet eller Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn.
2
I forlængelse heraf kan det oplyses, at når borgerens funktionsnedsættelsemå anses for varig, vil der kunne ydes støtte til hjælpemidler efter servicelo-ven, hvis betingelserne i øvrigt er opfyldt. Ved varig funktionsnedsættelseforstås, at der ikke inden for en overskuelig fremtid vil være udsigt til bed-ring. Det er kommunen, der træffer afgørelse om støtte efter serviceloven,og kommunens afgørelse kan påklages til Ankestyrelsen.
Annette Vilhelmsen
/ Hanne Stig Andersen