Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1353392_0001.png
1353392_0002.png
2. april 2014J.nr. 14-0640456
Til Folketinget – SocialudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 244af 26. februar 2014 (alm. del).Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Karina Lorentzen Dehnhart (SF).
Morten Østergaard/ Søren Schou

Spørgsmål

Såfremt en person på 16 år, som ingen forældremyndighedsindehaver har i Danmark ellerEU/EØS, men som bliver forsørget af en person, som i øvrigt opfylder betingelserne forudbetaling af ungeydelse, bortset fra at han ikke har del i forældremyndigheden, har hansom forsørger så ikke krav på udbetaling af ungeydelsen?

Svar

Der er i visse tilfælde mulighed for at få udbetalt børne- og ungeydelsen, selvom man ikkehar forældremyndigheden over det barn, som børne- og ungeydelsen skal tilgodese. Detgælder, f.eks. hvis forældremyndigheden tilkommer den ene af forældrene, og den andenforælder kan godtgøre, at barnet bor hos den pågældende. Det vil være Udbetaling Dan-mark, der i givet fald skal træffe afgørelse herom.Hvis barnet er taget i privat familiepleje, jf. § 78 i lov om social service, kan børne- ogungeydelsen tilsvarende udbetales til den person, der har taget barnet i pleje. Afgørelsentræffes af Udbetaling Danmark.Endelig er der mulighed for,at Udbetaling Danmark kan beslutte, at udbetale børne- ogungeydelsen direkte til barnet eller den unge selv, hvis dette skønnes at være det bedstefor barnet.
Side 2af 2