Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1342714_0001.png
1342714_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato:6. marts 2014
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Sagsnr.2014 - 886

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgsbrev af28. januar

2014følger hermed ministeren for børn, ligestilling, integration og soci-

ale forholdsendelige svarpå spørgsmål nr. 183(SOU alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Adsbøl (DF)

Spørgsmål nr. 183:

”Vil ministeren oplyse, hvilke træningsmetoder man må anvende til athjemmetræne sit barn, og hvilke træningsmetoder man ikke kan anvende?”

Svar:

Det fremgår af lov om social service § 32, at kommunalbestyrelsen kan træf-fe afgørelse om, at hjælp til børn, der på grund af betydelig og varigt nedsatfysisk eller psykisk funktionsevne har behov for hjælp eller særlig støtte, kanudføres helt eller delvis af forældrene i hjemmet.Det fremgår desuden af § 32, stk. 6, at hjælp udført i hjemmet skal imøde-komme barnets eller den unges behov, og forældrene skal være i stand til atudføre opgaverne, samt at træning af barnet i hjemmet skal ske efter doku-menterbare træningsmetoder.Det fremgår desuden af § 2 i Bekendtgørelse om hjælp til børn og unge, derpå grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne harbehov for hjælp eller særlig støtte, at træningen kan foregå efter konventio-nelle metoder, dvs. metoder der almindeligvis anvendes i de offentlige tilbud,eller efter alternative metoder, dvs. metoder der traditionelt ikke indgår i deoffentlige tilbud.Der er hverken i lovgivning, bekendtgørelse eller vejledning om hjemmetræ-ning angivet hvilke konkrete træningsmetoder, der kan eller ikke kan anven-des efter servicelovens § 32.
2
Det er kommunalbestyrelsens ansvar at vurdere, om der kan ydes støtte tiltræning efter den metode, der ansøges om. Vurderingen skal tage afsæt i deovenfor gengivne krav i lovgivningen samt den gældende retspraksis påområdet.Kommunalbestyrelsens afgørelse kan påklages til Ankestyrelsen.
Manu Sareen/ Hanne Stig Andersen