Socialudvalget 2013-14
SOU Alm.del
Offentligt
1341942_0001.png
1341942_0002.png
Folketingets Socialudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518
Dato: 4. marts 2014
E-mail [email protected]www.sm.dk
Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 10. januar 2014følger hermed ministeren for børn, ligestilling, integration og socialeforholds endelige svar på spørgsmål nr. 140 (SOU Alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Eva Kjer Hansen (V).Spørgsmål nr. 140:”Vil ministeren udarbejde en udtømmende liste over de økonomiske fordele,der er aldersbetingede fra 50 år og opefter, og derudover angive begrundel-sen for disse aldersbetingelser for hver enkelt fordel?”
Sagsnr.2014 - 459
Svar:Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har indhentetbidrag fra de øvrige ministerier. De modtagne oplysninger om ordninger, derindebærer økonomiske fordele og er aldersbetingede fra 50 år og opefter,fremgår af bilaget.Det er i besvarelsen forudsat, at spørgsmålet først og fremmest sigter tiløkonomiske fordele, som fremgår af lovgivningen.Det er også forudsat, atøkonomiske fordele i form af fx rabatordninger, ydelser eller tilskud, skalhave karakter af generelle ordninger. Der er derfor set bort fra rabatter oglignende baseret på beslutninger i fx enkelte statslige kulturinstitutioner.Fordele, som skyldes faglige overenskomster, er heller ikke medtaget. Detsamme gælder fonde og puljer, som i større elle mindre udstrækning kanyde støtte til ældre. Som eksempel kan nævnes, at Ministeriet for Børn, Li-gestilling, Integration og Sociale Forhold administrerer en række puljer påældreområdet, der er målrettet borgere over 65 år.
2
Der er imidlertid tale om puljer, hvor tilskudsmodtager enten er frivillige or-ganisationer, private aktører, selvejende institutioner, stat, region eller kom-mune, som målretter en given indsats i forhold til målgruppen.
Manu Sareen/ Bent Nielsen

Bilag:

Liste over økonomiske fordele (ydelser, nedsat betaling ellerskat, tilskud og fradrag), der er aldersbetingede fra 50 år og opefter