Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1306676_0001.png
1306676_0002.png
J.nr. 13-5769904Den 2. december 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 88 af 12. november 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen(V).
Holger K. Nielsen/Susanne Thorhauge
1/2
Spørgsmål
Vil ministeren oplyse, om tekniske problemer i SKATs it-system kan betyde,at virksomheder bliver opkrævet strafrenter, gebyrer, bøder eller andet, fordideres indbetalinger ikke bliver registreret til tiden? Vil ministeren i bekræften-de fald vurdere, om han finder det rimeligt, at fejl hos SKAT kan belaste virk-somhederne?
Svar
Jeg kan henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra SKAT:”SKAT beklager først og fremmest, at virksomhederne blev mødt af tekniskeproblemer med adgangen til SKATs angivelsessystem mandag den 11. no-vember 2013, hvor der var sidste frist for at angive og betale moms til SKAT.SKAT har imidlertid ikke lovhjemmel til at udskyde lovfastsatte angivelses- ogbetalingsfrister, uanset om tekniske problemer hos SKAT bevirker, at virk-somhederne ikke kan komme til at indberette angivelserne til SKATs angivel-sessystem.Virksomhederne har dog haft mulighed for at betale deres momsbeløb retti-digt via netbank (og dermed undgå rentetilskrivning) og efterfølgende foretageindberetning af angivelsen, når de tekniske problemer er løst. Alle virksomhe-dernes betalinger til SKAT sker fra og med den 1. august 2013 til den sammekonto hos SKAT (Skattekontoen), uanset om der er tale om moms, A-skat,lønsumsafgift, selskabsskat mv.Betalingslinjen er den samme for alle indbeta-linger til Skattekontoen, ogalle virksomheder (bortset fra helt nystartede virk-somheder) har mindst én gang tidligere skullet betale til Skattekontoen forudfor momsindberetningen og -betalingen pr. 11. november 2013.SKAT tager initiativ til at oplyse virksomhederne og rådgiverne nærmere omdisse forhold og muligheder omkring virksomhedernes skattekonto.”
2/2