Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1296120_0001.png
1296120_0002.png
INSPIRATIONSPUNKTER
DET TALTE ORD GÆLDERSamråd i Skatteudvalget den 31. oktober 2013 til besvarelse afspørgsmål D (alm. del), stillet den 19. september 2013 efter ønske fraBrian Mikkelsen (KF), Torsten Schack Pedersen (V), Dennis Flydt-kjær (DF) og Ole Birk Olesen (LA).Samrådsspørgsmål DMinistrene bedes redegøre for forløbet omkring SKATs opfattelse af ræk-kevidden af SKATs beføjelser i forhold til at indhente teleoplysninger ogErhvervsstyrelsens indvendinger herom – i den forbindelse bedes ministre-ne præcist beskrive, hvilke møder der har været afholdt, hvem der har tagetinitiativ til møderne, og hvilke konklusioner SKAT og Erhvervsstyrelsenhar taget på/i forbindelse med disse møder.
[Indledning]Tak for invitationen til dette samråd.Skatteministeren har redegjort for sagens forløb, så det viljeg ikke gentage.Jeg synes, at det er fornuftigt, at Erhvervsstyrelsen og Skat-teministeriet er blevet enige om en fælles henvendelse tilKommissionen for at få en afklaring på, om udlevering afteleoplysninger til brug for almindelig skatteligning er lov-ligt efter EU’s regler på området.Jeg kan oplyse, at Erhvervsstyrelsen og Skatteministerietsiden mødet den 23. august har arbejdet sammen for at for-mulere spørgsmål til Kommissionen for at få en afklaring.
2/2
Jeg vil afslutningsvist blot supplere med, at Erhvervsstyrel-sen på teleområdet fungerer som uafhængig telemyndighed.Det følger direkte af EU-reguleringen.Formålet med styrelsens uafhængighed er blandt andet atsikre, at styrelsen ikke ved udførelsen af sine regulatoriskeopgaver, bliver påvirket af politiske interesser.Det betyder, at jeg, uanset at jeg er ansvarlig minister for te-leområdet, ikke har mulighed for at instruere Erhvervssty-relsen eller i øvrigt gribe ind i Erhvervsstyrelsens varetagel-se af myndighedsopgaver på teleområdet.Det er derfor Erhvervsstyrelsen, som uafhængig telemyn-dig, der fortolker telereguleringen, og det er derfor også Er-hvervsstyrelsen, som har haft dialogen med Skatteministe-riet og SKAT i denne sag.Tak for ordet.