Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1301886_0001.png
1301886_0002.png
J.nr. 13.5681211Den 19. november 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 52 af 30. oktober 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Kristian Pihl Lorentzen(V).
Holger K. Nielsen/Ivar Nordland
1/2
Spørgsmål
På baggrund af oplysninger om en dansk virksomheds tab af en stor ordre iKasakhstan som følge af ulige konkurrencevilkår bedes ministeren redegørefor status samt den videre proces og tidplan for arbejdet med at indgå en dob-beltbeskatningsaftale mellem Danmark og Kasakhstan?
Svar
Jeg lægger vægt på, at Danmark skal have dobbeltbeskatningsaftaler med andrelande, hvis der er behov for sådanne aftaler. Det vil sige, at Danmark skal havedobbeltbeskatningsaftale med et andet land, hvis der er væsentlige investerin-ger eller erhvervsmæssig aktivitet mellem Danmark og det pågældende land,og hvis der er risiko for dobbeltbeskatning af investeringerne eller aktiviteten.Det forudsætter naturligvis, at der kan opnås enighed med det andet land omindholdet af en dobbeltbeskatningsaftale.Generelt ønsker jeg ikke at oplyse, hvilke lande der forhandles dobbeltbeskat-ningsaftaler med, og hvad status er. Dette skyldes hensynet til forhandlings-partnerne.I Kasakhstans tilfælde kan jeg dog oplyse, at der efter Skatteministeriets vurde-ring ikke i øjeblikket er grundlag for at indgå en dobbeltbeskatningsaftale.
2/2