Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
J.nr. 13-5925062Den 27. november 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 46 af 29. oktober 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Holger K. Nielsen/Christina Severinsen
1/2
Spørgsmål
I forlængelse af samrådet med skatteministeren den 24. oktober 2013, jf. SAUalm. del - samrådsspørgsmål G, bedes ministeren oplyse, hvilke vilkår forfratrædelsesgodtgørelse der er mulige i en situation, hvor fratrædelse er enfællesaftale mellem arbejdsgiver og lønmodtageren? Hvilke mulige løsninger erder, hvisder er tale om en ensidig opsigelse fra lønmodtageren?
Svar
Efter de almindelige ansættelsesretlige regler, herunder funktionærloven, er derikke noget til hinder for at indgå en forligsmæssig aftale om fratrædelse, nårbegge parter er enige om, at ansættelsesforholdet må ophøre. En aftale omfratrædelse kan således indgås, når såvel ansættelsesmyndigheden som denansatte finder det hensigtsmæssigt med en forligsmæssig afslutning.En sådan aftale - med de heri indeholdte vilkår - indgås som udgangspunktefter en forhandling mellem arbejdsgiver og arbejdstager eller dennes fagligeorganisation.I de tilfælde, hvor der er tale om en opsigelse fra lønmodtagerens side, vil derikke være mulighed for at indgå en aftale om fratrædelsesgodtgørelse.
2/2