Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1300664_0001.png
1300664_0002.png
J.nr. 13-0046683Den 15. november 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 45 af 29. oktober 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen(V).
Holger K. Nielsen/Lene Skov Henningsen
1/2
Spørgsmål
I forlængelse af ministerens svar på S 221 og (folketingsår 2012-13) S 1082bedes ministeren oplyse de konkrete datoer for afsendelse og modtagelse afskrivelser mellem Skatteministeriet og EU-Kommissionen vedrørende notifi-kation af NOx-afgiften samt øvrige henvendelser, ligesom ministeren bedesoversende en kopi af korrespondancen til udvalget.
Svar
Vedlagt sendes liste over afsendte og modtagne skrivelser mellem Skattemini-steriet og EU-Kommissionen vedrørende notifikation af forhøjet bundfradragi NOx-afgiften.I februar 2013 blev der anmodet om aktindsigt i den samme sag. Efter fastprocedure rådførte Skatteministeriet sig med EU-Kommissionen om udleve-ring af dokumenter i overensstemmelse med artikel 5 i Europa-Parlamentetsog Rådets forordning nr. 1049/2001 om aktindsigt i Europa-Parlamentets,Rådets og Kommissionens dokumenter.EU-Kommissionen tilkendegav overfor Skatteministeriet bl.a., at fortroligheder nødvendig med henblik på at beskytte formålet med EU-Kommissionensundersøgelser, hvorfor EU-Kommissionen fandt, at dokumenterne ikke burdeudleveres. EU-Kommissionens tilkendegivelse omfatter både dokumenter fraEU-Kommissionen til Skatteministeriet og dokumenter fra Skatteministeriet tilEU-Kommissionen.Da EU-Kommissionen stadig undersøger notifikationssagen, imødekommesønsket om oversendelse af kopi af korrespondancen mellem Skatteministerietog EU-Kommissionen ikke.Med hensyn til øvrige henvendelser har DI kontaktet den danske repræsenta-tion i Bruxelles, ligesom der har været korrespondance mellem Skatteministe-riet og en virksomhed. Kopier af denne korrespondance oversendes ikke, dakorrespondancen indeholder fortrolige oplysninger, som er omfattet af denubetingede tavshedspligt på skatte- og afgiftsområdet(skatteforvaltningslovens§ 17, stk. 1).
2/2