Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
J.nr. 13-5576686
Talepapir til samråd den 24. oktober 2013 om ministerens tidligeresærlig rådgiver, samrådsspørgsmål GSpørgsmål
Ministeren bedes redegøre for,hvorfor ministerens tidligere sær-lige rådgiver Thomas Brahm efteren frivillig opsigelse modtager løni seks måneder.I den senere tid har flere medier skre-vet, at Skatteministeriets tidligere sær-lig rådgiver Thomas Brahm selv sagdesin stilling op, og at Skatteministerietpå trods af dette fortsat udbetaler løntil ham i op til seks måneder.Jeg vil gerne understrege, at der ikkeer tale om en opsigelse, men om enaftalt fratræden. Dvs. en aftale, hvorbegge parter er enige om, at ansættel-sesforholdet må ophøre.Jeg kan imidlertid godt se, at dele afpressemeddelelsen, der blev udsendt
Skrevet i pressen
Aftalt fratræden – ikke enopsigelse
Tidligere formulering kanmisforstås – jeg vil gerne1/2
præcisere
den 7. september 2013, kan forstås påflere måder. Det fremgår dog ogsåafpressemeddelelsen, at der er tale omen aftale.Skatteministeriet udsendte derfor enny pressemeddelelseden 15. oktober2013. I den præciseres det, at ThomasBrahm ikke selv har sagt sin stillingop, men at der er tale om en aftaltfratræden. Der ersåledes indgået enfratrædelsesaftale mellem ThomasBrahm og Skatteministeriet.Aftalen erindgået efter forhandling med DJØF.
Særlige rådgivere er omfat-tet af de almindelige ansæt-telsesretlige regler
Moderniseringsstyrelsen har oplyst, atsærlige rådgivere er omfattet af dealmindelige ansættelsesretlige regler,herunder funktionærloven. Efter dis-se regler er der ikke noget til hinderfor at indgå forligsmæssig aftale omfratrædelse, når begge parter er enigeom, at ansættelsesforholdet må ophø-re.En aftale om fratrædelse kan såle-des indgås, når såvel ansættelsesmyn-digheden som den ansatte finder dethensigtsmæssigt med en forligsmæs-sig afslutning.Aftalen og de heri indeholdte vilkår erderfor ikke i strid med de regler, dergælder på området.
Aftalen er i overensstemmel-se med de gældende regler
2/2