Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1350176_0001.png
1350176_0002.png
25. marts 2014J.nr. 14-0670080
Til Folketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 300af 27. februar 2014 (alm. del).Spørgsmålet erstillet efter ønske fra (MFU) Kim Andersen (V).
Morten Østergaard/ Susanne Reinholdt Andersen

Spørgsmål

Ministeren bedes oplyse, hvorvidt der gælder særlige indskrænkninger for autogenbrugs-branchen ved udtagning og salg af brugte reservedele fra totalskadede eller udtjente køre-tøjer?

Svar

På baggrund af spørgsmål nr. 299 tillader jeg mig at lægge til grund, at nærværendespørgsmål ligeledes vedrører anvendelsen af momsreglerne for handel med brugte varer.Jeg kan oplyse, at brugtmomsordningen kan anvendes på køb med henblik på videresalgaf brugte varer, der kan anvendes i den foreliggende stand eller efter reparation.Det betyder, at videresalg af reservedele, som virksomheder i autogenbrugsbranchenudtager fra totalskadede eller udtjente biler, som de typisk erhverver fra henholdsvis for-sikringsselskaber og privatpersoner, ikke kan være omfattet af brugtmomsreglerne, dareservedelene ikke opfylder momsreglernes definition på brugte varer.Jeg bemærker, at der pt. verserer en sag for Vestre Landsret om spørgsmålet om brug afbrugtmomsordningen på videresalg af brugte reservedele til biler. Der er i sagen enighedmellem parteme om, at det er nødvendigt at forelægge præjudicielle spørgsmål for EU-domstolen til besvarelse, hvilket Landsretten har imødekommet.
Side 2af 2