Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
J.nr. 13-5582270Den 24.10.2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 28 af 15. oktober 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pernille Skipper(EL).
Holger K. Nielsen/Christina Severinsen
1/2
Spørgsmål
Under henvisning til artiklerne "Holger K. giver spindoktor halv million efterfadæse"og "Ekspert: Det er jo ikke et svar" i Information den 15. oktober2013,bedes ministeren redegøre for, hvor ministeren finder hjemmel til, atministerenstidligere særlige rådgiver ved sin fratrædelse modtog seks månedersløn,når der ikke var tale om en opsigelse, men om en fratrædelse efter "egetønske".
Svar
Skatteministeriet udsendte lørdag den 7. september 2013 en pressemeddelelse,hvoraf det fremgår, at det på baggrund af historien i Jyllands-Posten og Tho-mas Brahms eget ønske er aftalt, at han fratræder sin stilling som særlig rådgi-ver og fritstilles med det samme.Tirsdag den 15. oktober 2013 rejses der i flere medier tvivl om, hvorvidtThomas Brahm er berettiget til at modtage løn i seks måneder, når han er fra-trådt efter eget ønske.Skatteministeriet udsendte derfor en ny pressemeddelelse den 15. oktober2013, hvori det præciseres, at der er tale om en aftalt fratrædelse. Der er såle-des indgået en fratrædelsesaftale mellem Thomas Brahm og Skatteministerietefter en forhandling parterne imellem.Moderniseringsstyrelsen har oplyst, at særlige rådgivere er omfattet af de al-mindelige ansættelsesretlige regler, herunder funktionærloven. Efter disse reg-ler er der ikke noget til hinder for at indgå forligsmæssig aftale om fratrædelse,når begge parter er enige om, at ansættelsesforholdet må ophøre. En aftale omfratrædelse kan således indgås, når såvel ansættelsesmyndigheden som denansatte finder det hensigtsmæssigt med en forligsmæssig afslutning.Aftalen og de heri indeholdte vilkår er derfor ikke i strid med de regler, dergælder på området.
2/2