Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1349490_0001.png
1349490_0002.png
21. marts 2014
Til Folketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 271af 21. februar 2014 (alm. del).Spørgsmålet erstillet efter ønske fra ikke-medlem af udvalget (MFU) Michael Aastrup Jensen (V).
J.nr.14-0608328
Morten Østergaard/ Jens Madsen

Spørgsmål

Vil ministeren oplyse, om de regionale forhold omkring mulighed for offentlig transporttil og fra skattecentrene vil indgå i overvejelserne om fremtidig lokalisering i SKAT?

Svar

Ved fastlæggelsen af SKATs fremtidige lokalisering bliver der naturligvis inddraget enrække hensyn, der skal understøtte SKATs mål om at være geografisk bredt repræsenteretog samtidig sikrer, at SKATkan realisere en effektiv opgaveløsning med de tilgængeligeressourcer.Der lægges således op til, at placeringen af de fremtidige skattecentre efter bedste evnefastlægges under hensyntagen til bl.a. den fysiske nærhed til borgere og erhvervsliv oghensynet til gode infrastrukturforhold, der sikrer, at medarbejdere og kunder har hen-sigtsmæssige transportmuligheder, når de vil i fysisk kontakt med SKAT. Samtidig her-med er der hensyn at tage til SKATs muligheder for at ansætte og fastholde medarbejderei faglige miljøer af en vis størrelse, der kan realisere de forudsatte effektiviseringsforvent-ninger.Jeg kan derfor oplyse, at hensigtsmæssige transportmuligheder, der er til gavn for borgere,virksomheder og medarbejdere naturligvis indgår som et hensyn, der skal balanceres me-den række andre hensyn ved beslutning om placering af de fremtidige adresser.
Side 2af 2