Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1342368_0001.png
1342368_0002.png
6. marts 2014J.nr. 14-0479260
Til Folketinget – SkatteudvalgetHermed sendes svar på spørgsmål nr. 263 (alm. del). Spørgsmålet er stillet efter ønske fraMikkel Dencker (DF).
Morten Østergaard/ Lene Skov Henningsen
SpørgsmålEU-nummerpladen anses for at være mere sikker end den almindelige nummerplade,fordiden indeholder en hologramstribe, som de almindelige landeneutralenummerplader ikkehar. Ønsker man en sikker nummerplade, er manderfor tvunget til at anskaffe sig en EU-nummerplade. Vil ministeren oplyse,om det er lovligt at tildække EU-flaget på en EU-nummerplade med eksempelviset klistermærke med Dannebrog? Vil ministeren bekræfte,at det, såfremttildækning ikke er tilladt, reelt kan afholde folk, der ikke ønsker at reklame-refor EU, fra at have en sikker nummerplade?Svar
I 2012 trådte en ny flerårig aftale om produktion af nummerpladser i kraft. Efter denneaftale udstyres som udgangspunkt alle nummerplader til biler fremover med en holo-gramstribe. Det er dermed ikke rigtigt, som forudsat i spørgsmålet, at de almindeligenummerplader, der udleveres i dag, er mindre sikre end EU-nummerpladerne.Efter de gældende regler må en nummerplade ”ikke påføres mærkater eller anden infor-mation eller udsmykning.” Det vil således ikke være lovligt at tildække EU-flaget på enEU-nummerplade.
Side 2af 2