Skatteudvalget 2013-14
SAU Alm.del
Offentligt
1294374_0001.png
1294374_0002.png
J.nr. 13-5309834Den 29. oktober 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 14 af 3. oktober 2013 (alm. del).Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen(DF).
Holger K. Nielsen/Søren Schou
1/2
Spørgsmål
Hvilken kontrol foretager danske myndigheder af antallet af børn og deresalder ved udbetaling af børne- og ungeydelse til EU-statsborgere, hvis børnikke bor i Danmark?
Svar
Udbetaling Danmark, som administrerer børne- og ungeydelsen, har oplyst, atved ansøgning om børne- eller ungeydelser til et barn, der ikke bor i Danmark,skal der ansøges særskilt for hvert barn. Ansøgningen skal være vedlagt bar-nets fødselsattest/personbevis. Er der ikke vedlagt en attest, der dokumentererbarnets eksistens, og som er udstedt af den kompetente myndighed i hjemlan-det, behandler Udbetaling Danmark ikke sagen.Når Udbetaling Danmark modtager en ansøgning om børne- og ungeydelsefor et barn, der bor i et andet EU/EØS-land, sender Udbetaling Danmark enblanket (F001) til barnets hjemland for at få fastlagt, hvilket land der primærtskal udbetale familieydelser, og for at få bekræftet ansøgerens oplysninger.Hvis Udbetaling Danmark anser oplysningerne samt den vedlagte dokumenta-tion til ansøgningen som tilstrækkeligt pålidelige, starter Udbetaling Danmarkudbetaling på dette grundlag. Hvis der er tvivl om berettigelsen, afventes tilba-gemelding fra hjemlandet før udbetalingen starter.
2/2