Retsudvalget 2013-14
REU Alm.del
Offentligt
1303489_0001.png
1303489_0002.png
1303489_0003.png
Politi- og Strafferetsafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
22. november 2013PolitikontoretJean E. Hørdum-Axelsen2013-0030-1744949615
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 94 (Alm. del), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. oktober2013. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).
Morten Bødskov/Anne Berg Mansfeld-Giese
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 94 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Hvad er ministerens holdning til, at grupper med op til 50 un-ge med indvandrerbaggrund rejser fra København og den kø-benhavnske vestegn til Stenløse, når der er Teenparty i Daclub,og forulemper, overfalder, truer og slår andre festglade unge,og hvor politiets løsning åbenbart er, at festerne bør stoppe?”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Til brug for besvarelsen af Justitsministeriets anmodning harRigspolitiet indhentet et bidrag fra Nordsjællands Politi, derhar oplyst, at Daclub (nu Diskotek X) med 2-3 ugers mellem-rum afholder arrangementer for unge mellem 13 og 16 år, så-kaldte Teen Partys. Disse arrangementer afsluttes senest kl.23.00. Der serveres ikke alkohol, og der er dørmænd ved ar-rangementerne.Nordsjællands Politi har endvidere oplyst, at politikredsen lø-bende har haft fokus på disse arrangementer både i det almin-delige beredskab og som følge af en særlig målrettet indsats irestaurationsmiljøet. Herudover har politikredsen etableret enløbende dialog med SSP, Natteravnene samt med relevantedørmænd og restauratører.I relation til afviklingen af arrangementerne har NordsjællandsPoliti oplyst, at der i politikredsen alene er registreret en enkeltsag vedrørende blufærdighedskrænkelse, som kan knyttes di-rekte hertil.Nordsjællands Politi har dog oplyst, at politikredsen har mod-taget anmeldelser om vold, røveri og trusler samt henvendelserom almindelig uro i gademiljøet på aftener, hvor arrangemen-terne har fundet sted, men at det ikke med sikkerhed kan fast-slås, at disse anmeldelser kan knyttes til de pågældende arran-gementer.Nordsjællands Politi har yderligere oplyst, at man i forbindelsemed patruljering i de seneste måneder i 2 tilfælde har truffetgrupper på henholdsvis 8-10 og 12-15 unge med anden etniskoprindelse end dansk i området ved Diskotek X. De unge hartil politiet oplyst, at de har opsøgt Diskotek X, fordi der ikkeandre steder findes mulighed for diskoteksbesøg for unge i denpågældende aldersgruppe. De unge har i den forbindelse ikkegivet anledning til problemer og er indgået i dialog med det til-stedeværende politi.2
Nordsjællands Politi har endelig oplyst, at der ikke fra politietsside er taget skridt til at søge de pågældende arrangementerstoppet, men at politikredsen aktuelt er i dialog med EgedalKommune om en indført praksisændring i kommunens bevil-lingsnævn, som indebærer, at der ikke længere stilles vilkårom, at unge under 18 år ikke må være gæster efter kl. 24.00 irestaurationsvirksomheder med udvidede åbningstider. Nord-sjællands Politi har i den forbindelse henstillet til, at kommu-nen vender tilbage til tidligere praksis, hvorefter bevilling medudvidet åbningstid kun kan opnås med dette vilkår. Baggrun-den herfor er, at det efter Nordsjællands Politis opfattelse bi-drager til en hensigtsmæssig adskillelse af unge under 18 år ogdet voksne restaurationspublikum.”
3