Retsudvalget 2013-14
REU Alm.del
Offentligt
1337879_0001.png
1337879_0002.png
Folketingets Retsudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Dato:21. februar 2014
Tlf. 3392 9300Fax. 3393 2518E-mail [email protected]

Under henvisning til Folketingets Retsudvalgs brev af 4. februar 2014

følger hermed minister for børn, ligestilling, integration og sociale for-

holds endelige svar på spørgsmål nr. 549 (REU alm. del).

Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karsten Lauritzen (V)

Ansvarlig: dpalhSagsnr. 2014-1165

Spørgsmål nr. 549:

”I forbindelse med artiklen ”Kommuner aflønner kriminelle” som BerlingskeTidende bragte den 3. Februar 2014, udtalte formand for SSP-samrådet,Jørgen Pedersen følgende: "Vi er nødt til at have en mere gennemtænktpraksis. Undersøgelsen skriger på, at der strammes op på det opsøgendearbejde".Vil ministeren redegøre for, hvorvidt ministeren er enig i formanden forSSPsamrådets udtalelser, og for hvad ministeren i givet fald vil gøre for atstramme op?”

Svar:

Jeg mener, at ungdomskriminalitet er et område, som kræver et klart fokus ikommunerne. Mange af disse problemstillinger er lokalt forankrede, og jegmener, at kommunerne helt entydigt er de rette til at tage hånd om de kon-krete unges situation.Jeg vil også gerne slå fast, at den enkelte kommune har et klart ansvar for atsikre, at indsatsen over for udsatte børn og unge er faglig forsvarlig, og atder gives den hjælp, der er behov for.Det omfatter naturligvis også en pligt til at sikre, at alle medarbejdere, somkommunen ansætter til at støtte unge, er rustet til opgaven. Og at de udviseren adfærd, der er forenelig med det at skulle støtte op om en ung, der harbegået kriminalitet.
2
Men jeg mener også at vi fra centralt hold skal sikre de rette rammer ogunderstøtte det kommunale arbejde på området. Derfor har regeringen ogsåtaget en række initiativer i forhold til at forebygge ungdomskriminalitet. Der-henvises til besvarelsen af REU alm. del spørgsmål nr. 548 for beskrivelseaf disse initiativer.Forebyggelse af ungdomskriminalitet er således et område, som regeringenbåde har haft og fortsat vil have et stort fokus på i samspil med kommuner-ne.
Manu Sareen
/ Lise Stidsen Vandahl