Retsudvalget 2013-14
REU Alm.del
Offentligt
1336294_0001.png
1336294_0002.png
Politi- og Strafferetsafdelingen
FolketingetRetsudvalgetChristiansborg1240 København K
Dato:Kontor:Sagsbeh:Sagsnr.:Dok.:
19. februar 2014PolitikontoretSamina Munir Lanewala2014-0030-19321051355
Hermed sendes endelig besvarelse af spørgsmål nr. 514 (Alm. del), somFolketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 28. januar 2014.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Peter Skaarup (DF).
Karen Hækkerup/Trine Dahl
Slotsholmsgade 101216 København K.Telefon 7226 8400Telefax 3393 3510www.justitsministeriet.dk[email protected]

Spørgsmål nr. 514 (Alm. del) fra Folketingets Retsudvalg:

”Ministeren bedes redegøre for den åbenlyse hashhandel, der imere end 2 år angiveligt har fundet sted på en villavej i Vejle,uden at myndighederne har grebet ind, så det er blevet stoppet,og hvilke initiativer påtænker ministeren at tage for at få stand-set dette, herunder at afsætte de nødvendige ressourcer til poli-tiet. Der henvises til artiklen ”Villavej er blevet Vejles PusherStreet” bragt i Horsens Folkeblad den 4. januar 2014.”

Svar:

Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet enudtalelse fra Rigspolitiet, der har oplyst følgende:”Til brug for besvarelsen har Rigspolitiet indhentet et bidragfra Sydøstjyllands Politi, som har oplyst, at politikredsen gen-nem længere tid har haft fokus på den i artiklen omtalte handelmed euforiserende stoffer på Ny Grejsdalsvej i Vejle.Sydøstjyllands Politi har i den forbindelse oplyst, at politikred-sen i løbet af 2013 løbende har modtaget oplysninger fra om-rådets beboere om, at der i perioder på daglig basis er foregåethandel med euforiserende stoffer i området.På baggrund af disse oplysninger har Sydøstjyllands Politi i2013 gennemført en række politimæssige indsatser, hvilketbl.a. har medvirket til, at politiet i flere tilfælde har kunnet rej-se sigtelse mod en eller flere personer for overtrædelse af lovom euforiserende stoffer.Sydøstjyllands Politi har endvidere oplyst, at politikredsen iforlængelse af artiklen i Horsens Folkeblad har udarbejdet ensærlig plan med henblik på at skærpe såvel den operative somden efterforskningsmæssige indsats mod handlen med eufori-serende stoffer på visse nærmere afgrænsede lokaliteter, her-under området ved Ny Grejsdalsvej i Vejle. Således har politi-kredsen bl.a. etableret skærpet tilsyn samt iværksat en rækkeyderligere operative indsatser i området, ligesom politikredsenløbende overvejer mulighederne for at anvende reglerne ombesøgsforbud i hashklublovens § 1, stk. 2, samt reglerne omzoneforbud i ordensbekendtgørelsens § 6, stk. 4.Endelig har Sydøstjyllands Politi oplyst, at det på baggrund afblandt andet information fra områdets beboere er politikred-sens opfattelse, at der aktuelt ikke foregår åbenlys handel medeuforiserende stoffer på Ny Grejsdalsvej i Vejle.”
2