Miljøudvalget 2013-14
MIU Alm.del
Offentligt
1357777_0001.png
1357777_0002.png
Folketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København K
J.nr. NST-4101-0061610. april 2014
Folketingets Miljøudvalg har i brev af 17. marts 2014 stillet følgende spørgsmål nr.252 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra HansChristian Schmidt (V).

Spørgsmål nr. 252 (alm. del)

Vil ministeren redegøre for, hvilke ændringer – i regler eller praksis – der ernødvendige for at kunne give virksomheder i nedlagte landbrugsejendommeog lign. mulighed for at udvide deres virksomhed i takt med at virksomhedenøger sin omsætning, så virksomhederne ikke bliver nødt til at afholde ekstraudgifter til at flytte til industrizone? Er ministeren villig til at se på enprocentueludvidelse af virksomheden frem for et fast kvadratmeterantal, jf.drøftelserne den 13. marts 2014 om samrådsspm. N, O og P?

Svar

Virksomheder har i dag mulighed for at indrette sig i overflødiggjortelandbrugsbygninger uden landzonetilladelse, ligesom mindre virksomheder kanudvides inden for visse grænser uden landzonetilladelse.Mindre virksomheder, der er lovligt indrettet i en tidligere landbrugsbygning i detåbne land, kan således uden landzonetilladelse udvide med op til ca. 500 m2forudsat, at der også efter udvidelsen er tale om en mindre virksomhed, dvs. op til5 ansatte. Planlovens regler herom blev indført i 2002. Tidligere krævede en sådanudvidelse landzonetilladelse. Reglerne tager sigte på mindre virksomheder, somkan have vanskeligt ved at finansiere en flytning af virksomheden til eterhvervsområde.Kommunalbestyrelsen har også mulighed for at give landzonetilladelse tiludvidelse udover 500m2af virksomheder, der er indrettet i tidligerelandbrugsbygninger.I praksis giver kommunalbestyrelserne mange landzonetilladelser til mindreudvidelser af virksomheder, medmindre det strider mod de hensyn, somlandzonereglerne skal varetage. Større udvidelser af erhvervsvirksomheder i detåbne land er generelt uønskede som følge af planlovens hovedprincip om, at detåbne land skal friholdes for spredt og uplanlagt bebyggelse, og de henvises derfortil egentlige erhvervsområder i byzone, som er indrettet til formålet.
Miljøministeriet • Børsgade 4 • 1215 København KTlf. 72 54 60 00 • Fax 33 32 22 27 • CVR 12854358 • EAN 5798000862005 • [email protected] • www.mim.dk
Denne praksis er efter min opfattelse helt i overensstemmelse med lovens formålog de hensyn, som landzonereglerne skal varetage.Når det princip er vigtigt, skyldes det både ønsket om at genanvende eksisterendebygningsressourcer og give virksomheden muligheder for at udvide samtidig med,at der tages hensyn til naboer, natur og miljø. Større virksomheder har typiskstørre behov for transport af materialer, varer og personale ligesom produktionenkan give anledning til nabogener.Hvis virksomheden ligger i et erhvervsområde, kan kommunen i dens planlægningtage højde for virksomhedens ønsker om udvidelse og nødvendig og godinfrastruktur uden at komme i konflikt med naboer. Samtidig kan ønsket om atfriholde det åbne land til natur og landbrug imødekommes.Hvis mindre virksomheder etableret i overflødiggjorte landbrugsbygninger skalhave mulighed for yderligere udvidelser uden landzonetilladelse, vil det kræve enændring af planloven.Det samme gælder, hvis kommunalbestyrelserne generelt skal have mulighed forat give landzonetilladelse til større udvidelser og dermed tilsidesætte principperneom at undgå spredt og uplanlagt bebyggelse i det åbne land, der ikke ererhvervsmæssigt nødvendigt for jordbrugserhvervene - principper, der har væretgældende i mange år.Hvad angår en procentueludvidelse af virksomheden frem for et fast antalkvadratmeter, antager jeg, at der er tale om muligheden for udvidelser af mindrevirksomheder med op til 500 m2uden landzonetilladelse. Her er der allerede i dagmulighed for at søge en landzonetilladelse til udvidelse udover de 500 m2.Landzonereglerne har til formål at beskytte det åbne land. Reglerne fra 2002 ommuligheden for at udvide mindre virksomheder uden landzonetilladelse har tilformål at understøtte mindre virksomheder og ikke at muliggøre etablering afstore virksomheder i det åbne land. Det bemærkes i den forbindelse, at udvidelsemed op til 500 m2sker uden kommunens sagsbehandling og uden, at naboer erinddraget, så reglerne er baseret på en balance mellem hensynet til virksomhedensønsker om udvidelse og hensynet til natur og landskab, miljø og naboerne.Jeg finder umiddelbart, at en procentuel udvidelse frem for et fastkvadratmeterantal vil stille flere virksomheder dårligere, og at det vil være svært atadministrere, hvorfor jeg ikke er indstillet på at understøtte dette princip.
Kirsten Brosbøl
/
Sven Koefoed-Hansen
2