Kulturudvalget 2013-14
KUU Alm.del
Offentligt
1332278_0001.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
7. februar 2014
Folketingets Kulturudvalg har den 17. januar 2014, efter ønske fra Anni Matthiesen(V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 48 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Hvad er ministerens holdning til kritikken af DIF og Dansk Skiforbund, jf. KUUalm. del - bilag 74, og vil ministeren undersøge sagen nærmere?

Svar:

Jeg synes, at det er en sag mellem de respektive atleter, DIF og Danmarks Skiforbund.IOC’s kvalifikationskrav for at kunne deltage som atlet ved OL afspejler, at atleter frahele verden har mulighed for at være repræsenteret ved OL.DIF fastlægger, som Danmarks Olympiske Komité, hvilke atleter, der skalrepræsentere Danmark under OL. Det fremgår af DIF’s hjemmeside, at ”for hver enkeltolympisk disciplin, hvor dansk kvalifikation er realistisk, fastsætter DIF derfor isamarbejde med specialforbundet og efter høring af Team Danmark nationalekvalifikationskrav og udtagelseskriterier.”Jeg har forståelse for, at der kan være saglige grunde til, at de nationalekvalifikationskrav og udtagelseskriterier er strengere end de kvalifikationskrav, IOCopstiller. Og jeg har tillid til, at udvælgelsen af danske atleter til OL sker ud fra enfaglig vurdering af den enkelte atlet i henhold til de opstillede kvalifikationskrav ogudtagelseskriterier.Vi har i Danmark en lang tradition for politiske armlængde i forhold til idrættensorganisationer, og det mener jeg også bør gælde i den konkrete sag.Jeg har derfor ikkeplaner om at undersøge sagen nærmere.
Marianne Jelved
Dok. nr. 2036110