Kulturudvalget 2013-14
KUU Alm.del
Offentligt
1317926_0001.png
1317926_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
19. december 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 4. december 2013, efter ønske fra Eva Kjer Hansen(V),stillet mig følgende spørgsmål nr. 31(alm. del) som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 3. december 2013 fra JetteMarie Iver-sen om spørgeskemaundersøgelse på Sønderskov Slot.

Svar:

Jeg kan oplyse, at den undersøgelse, som Jette Marie Iversen er stødt på, er den natio-nale brugerundersøgelse, som omfatter alle statslige og statsanerkendte museer i Dan-mark samt en række større kunsthaller, universitetsmuseer og andre statsstøttede ud-stillingssteder. Undersøgelsen kortlægger institutionernes brugere, brugernes tilfreds-hed med kerneydelser samt brugernes besøgsmønstre og læringsadfærd.Det er Kulturstyrelsen, der står bag undersøgelsen, som er udviklet i samarbejde medet rådgivende udvalg af repræsentanter fra museer og universiteter samt Organisatio-nen Danske Museer. TNS Gallup udfører undersøgelsen.GallupKompas, som er et livs-stilssegmenteringsværktøj, anvendes som en del af undersøgelsen.Derfor indgår der ispørgeskemaet en række værdi og holdningsspørgsmål, som bidrager til placering afborgerne inden for GallupKompas’ ni segmenteringsgrupper.Den nationale brugerundersøgelse er en del af den formidlingsplan, som Folketinget si-den 2006 har afsat midler til på de årlige finanslove. Formidlingsplanen skal bidrage tilat skabe lige adgang til kultur for alle borgere i Danmark.Brugerundersøgelsen har fundet sted hvert år siden 2009 med det formål at kvalificereog udvikle bl.a. museernes formidling. Undersøgelsens resultater bliver hvert år præ-senteret i en samlet publikation udgivet af Kulturstyrelsen. Publikationen kan ogsådownloades fra Kulturstyrelsens hjemmeside.
Dok. nr. 2001746
Side 2
Der er siden 2009 sket en løbende udvikling og kvalificering af undersøgelsen, herunderbl.a. præcisering og forkortelse af spørgeskemaet på baggrund af evaluering fra den før-ste projektperiode. Spørgeskemaet kan findes på Kulturstyrelsens hjemmeside.Med undersøgelsen får institutionerne relevant og nødvendig viden om deres brugere ogikke-brugere, så de kan udvikle og professionalisere deres organisation, deres medar-bejdere og deres formidlingstiltag.Afslutningsvis kan jeg oplyse, at Danmark er et foregangsland på dette område. Der erikke andre lande i verden, som på samme måde ved, hvem der kommer på museerne.Derfor er der også stor international interesse for den nationale brugerundersøgelse.
Marianne Jelved