Kulturudvalget 2013-14
KUU Alm.del
Offentligt
1296321_0001.png
1296321_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
5. november 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 10. oktober 2013, efter ønske fra Anni Matthiesen(V), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 3 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Vil ministeren sende en oversigt, som beskriver de bestyrelser, som findes inden for alleidrætsorganisationer og hvilke pladser i bestyrelserne, som er øremærket til bestemteforeninger?

Svar:

Kulturministeren udpeger bestyrelserne for følgende idrætsorganisationer:Anti Doping Danmark, Hestevæddeløbssportens Finansieringsfond, IdrættensAnalyseinstitut, Lokale- og Anlægsfonden, Sport Event Denmark og Team Danmark.I det følgende oplyses bestyrelsessammensætningen for de nævnte organisationer.Anti Doping DanmarkDet følger af Lov om fremme af dopingfri idræt § 4, at Anti Doping Danmark ledes af enbestyrelse på 12 medlemmer, der beskikkes af kulturministeren. 4 medlemmer udpegesaf kulturministeren, 2 medlemmer udpeges af Team Danmark, 2 medlemmer udpegesaf Danmarks Idræts-Forbund, 1 medlem udpeges af Dansk Firmaidrætsforbund og 1medlem udpeges af DGI. Herudover drager kulturministeren omsorg for, at der udpeges1 medlem, som repræsenterer trænerne inden for eliteidrætten, og 1 medlem, somrepræsenterer de aktive eliteidrætsudøvere. Det fremgår endvidere, atkulturministeren udpeger bestyrelsesformanden blandt de ministerudpegedemedlemmer.Hestevæddeløbssportens FinansieringsfondDet følger af Udlodningslovens § 11, stk. 3, at HestevæddeløbssportensFinansieringsfond ledes af en bestyrelse bestående af 5 medlemmer, herunder 1
Dok. nr. 1929507
Side 2
formand. Dansk Galop og Dansk Travsports Centralforbund udpeger hver 1 medlem.Kulturministeren udpeger de resterende 3 medlemmer, herunder formanden.Idrættens AnalyseinstitutDet følger af § 3 i Vedtægter for Idrættens Analyseinstitut, at Idrættens Analyseinstitutledes af en bestyrelse på otte medlemmer. Kulturministeren udpeger formand,næstformand og seks menige bestyrelsesmedlemmer, der skal have det overordnedeansvar for instituttet og dets virke. Ved udløbet af den nuværende beskikkelsesperiode i2015 reduceres antallet af bestyrelsesmedlemmer til 7.Lokale- og AnlægsfondenI medfør af Udlodningslovens § 3, stk. 3, består Lokale- og Anlægsfondens bestyrelse af1 medlem udpeget af Danmarks Idræts-Forbund, 1 medlem udpeget af DGI, 1 medlemudpeget af Dansk Firmaidrætsforbund, 1 medlem udpeget af Dansk UngdomsFællesråd, 1 medlem udpeget af Friluftsrådet og 4 medlemmer udpeget afkulturministeren. Kulturministeren udpeger formanden. En repræsentant for KLtilknyttes bestyrelsen som tilforordnet.Sport Event DenmarkDet følger af Vedtægter for Sport Event Denmark § 6, at Sport Event Denmark ledes afen bestyrelse på 6 medlemmer. Kulturministeren udpeger en formand blandt de 6bestyrelsesmedlemmer. Kulturministeren udpeger 4 medlemmer til bestyrelsen, mensDanmarks Idræts-Forbund udpeger 2 medlemmer til bestyrelsen.Team DanmarkDet følger af Bekendtgørelse af lov om eliteidræt § 2, at Team Danmark ledes af enbestyrelse på 8 medlemmer, der beskikkes af kulturministeren. 4 medlemmer udpegesaf kulturministeren, og 4 medlemmer udpeges af Danmarks Idræts-Forbund.Kulturministeren udpeger bestyrelsesformanden blandt de ministerudpegedemedlemmer.
Marianne Jelved