Kulturudvalget 2013-14
KUU Alm.del
Offentligt
1305335_0001.png
1305335_0002.png
1305335_0003.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
28. november 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 7. november 2013, efter ønske fra Alex Ahrendtsen(DF), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 20 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.Spørgsmål:Hvilke revisionskrav er der forbundet med modtagelse af offentlig filmstøtte, og vilministeren fremover specificere disse krav overfor modtagerne?Svar:Kulturministeriet (Det Danske Filminstitut) bevilger filmstøtte som entenprojekttilskud eller driftstilskud.

Projekttilskud

Kravene til aflæggelse af regnskab og revision for projekttilskud er fastlagt irevisionsinstruksen for projekttilskud fra Det Danske Filminstitut af 12. juni 2012.Instruksen er udformet med baggrund i Rigsrevisionens anbefalinger mv.Der skal aflægges regnskab for alle projekttilskud.Kravene til revision gradueres efter tilskuddets størrelse og er i hovedtræk som følger:Projekttilskud under 100.000 kr.:For et samlet projekttilskud under 100.000 kr. skal der ikke udføres revision, menafleveres et regnskab til Det Danske Filminstitut underskrevet af tilskudsmodtager.Med sin underskrift står tilskudsmodtager inde for, at tilskuddet er brugtsparsommeligt til formålet.Projekttilskud mellem 100.000 og under 500.000 kr.:For et samlet projekttilskud på 100.000 kr. og under 500.000 kr. skal regnskabet værerevideret og påtegnet af en statsautoriseret eller registreret revisor. Ved revisionen
Dok. nr. 1964740
Side 2
efterprøves, om regnskabet er uden væsentlige fejl og mangler, om Det DanskeFilminstituts tilskudsbetingelser er opfyldt, og om tilskuddet er brugt sparsommeligt tilformålet.Tilskud på 500.000 kr. og derover:For et samlet projekttilskud på 500.000 kr. og derover skal regnskabet være revideretog påtegnet af en statsautoriseret eller registreret revisor. Revisionen skal foretages ioverensstemmelse med god offentlig revisionsskik, således som dette begreb er fastlagt i§ 3 i Lov om revisionen af statens regnskaber m.m. og næremere præciseret i stk. 2 og§§ 3-7.Revisor skal efterprøve:Om projektregnskabet er uden væsentlige fejl og mangler.Om tilskudsbetingelserne er opfyldt.Om tilskuddet er anvendt til formålet.Om tilskudsmodtager har udvist skyldige økonomiske hensyn.Om oplysningerne til DFI er dokumenterede.Revisionen udføres ved stikprøvevise undersøgelser. Revisor skal samtidig, i tilknytningtil påtegningen eller i en revisionsprotokol, afgive en revisionsberetning med revisorsvurdering og konklusion vedr. den udførte revision.

Driftstilskud

I bekendtgørelsen om økonomiske og administrative forhold for modtagere afdriftstilskud fra Kulturministeriet (BEK nr. 1701 af 21/12/2010) er fastsat krav tilaflæggelse af regnskab og revision for driftstilskud. Kravene gradueres efterbeløbsstørrelse, og varierer i mindre grad i forhold til tilskudsmodtagers selskabsform.Tilskud til og med 200.000 kr.Hvis driftstilskuddet udgør til og med 200.000 kr. årligt skal der ikke udføres revision(med mindre andet følger af anden lovgivning mv.), men der skal på opfordring aflæggeset regnskab til Det Danske Filminstitut.Tilskud over 200.000 kr.Ved årligt driftstilskud over 200.000 kr. skal regnskabet være revideret og påtegnet afen statsautoriseret eller registreret revisor. Revisionen skal foretages ioverensstemmelse med god offentlig revisionsskik.Revisor skal efterprøve:Om regnskabet er retvisende (dvs. uden væsentlige fejl og mangler).Om dispositionerne, der er omfattet af regnskabaflæggelsen, er i overensstemmelsemed meddelte bevillinger, love mv.Om tilskudsmodtager har udvist skyldige økonomiske hensyn (forvaltningsrevision)Om oplysningerne til DFI er dokumenterede.
Side 3
Revisionen udføres ved stikprøvevise undersøgelser. Revisor skal føre etrevisionsprotokollat, hvor der bl.a. redegøres for den udførte forvaltningsrevision.Ved årligt driftstilskud over 1 mio. kr. skal revisor desuden undersøge de eksisterendeforretningsgange og foretage uanmeldte kasseeftersyn og beholdningseftersyn.

Bevillingsbreve

Det Danske Filminstituts bevillingsbreve til tilskudsmodtagerne indeholder enkortfattet beskrivelse af kravene til revision, idet der samtidig henvises til dengældende revisionsinstruks eller driftstilskudsbekendtgørelse for en nærmerebeskrivelse af kravene til revision og regnskabsaflæggelse. På den baggrund er der eftermin opfattelse ikke behov for at specificere kravene yderligere.Der henvises i bevillingsbrevene endvidere til Det Danske Filminstituts støttevilkår.Såfremt krav til regnskab eller revision ikke overholdes, kan Det Danske Filminstitutholde ikke-udbetalte rater tilbage, til forholdene er bragt i orden og/eller krævetilbagebetaling af udbetalt støtte.Revisionsinstruks for projekttilskud fra Det Danske Filminstitut og bekendtgørelsenom økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fraKulturministeriet er vedlagt til orientering.
Marianne Jelved