Kulturudvalget 2013-14
KUU Alm.del
Offentligt
1352448_0001.png
1352448_0002.png
1352448_0003.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
31. marts 2014
Folketingets Kulturudvalg har den 13. marts 2014, efter ønske fraAlex Ahrendtsen(DF), stillet mig følgende spørgsmål, nr.125 (Alm. del), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Ministeren bedes redegøre for, hvor mange ansatte TV 2 har på henholdsvis Kvægtorveti Odense og på Teglholms Allé i København. Redegørelsen skal indeholde særskilteopgørelser over journalister, fotografer, redaktionschefer og andre redaktionelt ansatte.Redegørelsen skal også beskrive, hvordan udviklingen har været, siden TV 2 påTeglholms Allé åbnede.

Svar:

Til brug for besvarelsen af det stillede spørgsmål har jeg bedt TV 2/DANMARK A/S omat fremkomme med et bidrag hertil. TV 2/DANMARK A/S har anført følgende:”TV 2 har opdateret tidligere opgørelse med tal for fordeling af ansættelsessted i januar2014 (tabel 1). Opgørelsen er baseret på det ansættelsessted (eller deansættelsessteder), der er angivet i medarbejdernes ansættelseskontrakter.Realiteten er, at et betydeligt antal medarbejdere uafhængigt heraf hver dag rejser ihver sin retning over Storebælt for at løse arbejdsopgaver i TV 2s hovedsæde påKvægtorvet i Odense, på Teglholmen i København – eller er på optagelse, tilkundemøder, leverandørmøder mv. over hele Danmark og udenlands. TV 2 registrererikke, fra hvilken lokation TV 2s medarbejdere i praksis udfører deres arbejdsopgaver,og tabel 1 giver således ikke et billede heraf.Fordelingen mellem Odense og København kan ikke nedbrydes påmedarbejderkategorier med udgangspunkt i udtræk fra TV 2s lønsystem, daregistreringen af medarbejderkategorier heri ikke er entydig. En nedbrydning påmedarbejderkategorier vil derfor være særdeles ressourcekrævende og kan ikkeudarbejdes inden for den bevilgede tidsramme.
Dok. nr. 2109947
Side 2
TABEL1 – FORDELING AF KONTRAKTLIGT ANSÆTTELSESSTED

År

2007

2014

Odense

579530

København

494520

Øvrige

14

I alt

1.0731.064
Note: Opgørelsen er baseret på TV 2s lønsystems oplysninger på den enkelte medarbejder om arbejdssted. TV2 logger ikke ændringer på arbejdssted, hvorfor en medarbejder, der har flyttet arbejdssted fra en lokation tilen anden, vil indgå i oversigten med det senest registrerede arbejdssted. Medarbejdere med delt arbejdssteder i opgørelsen fordelt ligeligt mellem Odense og København.For at gøre opgørelsen mere retvisende er fordelingen af timelønnede medarbejderes ansættelsessted – som forøvrige medarbejdere – i 2014-tallene opgjort ud fra angivelser i ansættelseskontrakter, mens timelønnedemedarbejdere i 2007-tallene er fordelt skønsmæssigt mellem Odense og København baseret på fordelingen aføvrige medarbejdere. Desuden er medarbejdere, som hverken har ansættelsessted i Odense eller København, i2014-tallene mere retvisende rubriceret under ’Øvrige’, mens de i 2007-tallene er fordelt på de tohovedlokationer.Det bemærkes, at 2007-tallene er opgjort ultimo året, mens 2014-tallene er fra januar.
TV 2 har hovedsæde på Kvægtovet i Odense, som TV 2 ejer og løbende har investeret i –blandt andet med en stor udbygning indviet i 2008 og løbende opgradering afstudiefaciliteter mv. I april 2013 købte TV 2 desuden sit hidtidige lejemål på TeglholmAllé i København for at mindske sine lokaleomkostninger.TV 2 har ingen flytteplaner eller planer om at forskyde fordelingen fra Odense modKøbenhavn. Der sker dog løbende mindre ændringer begge veje som følge afudviklingen i mediemarkedet og TV 2s aktiviteter.TV 2 har siden sin grundlæggelse haft aktiviteter i København. I 2007 samlede TV 2aktiviteterne fra tre hidtidige lokationer i hovedstaden – henholdsvis nyhedsredaktionmv. påSortedam Dossering i København, reklamesalg (oprindeligt et selvstændigtselskab) påBaunegårdsvej i Hellerup samt nichekanaler og kanalsalg og indledenderadioaktiviteter i Kødbyen i København – på Teglholmen i København.TV 2s aktiviteter på Teglholmen blev væsentligt og meget synligt udvidet efterlanceringen af TV 2 NEWS ultimo 2006. TV 2 NEWS har siden 2007 haft til huse isamme ejendom som TV 2s øvrige aktiviteter på Teglholmen.I forbindelse med TV 2s økonomiske krise fra 2007 nedlagdes afdelinger i København iform af TV 2 Radio og New BizzAreas med ansvar for blandt andet forlag ogudviklingen af nye forretningsområder, hvorimodTV 2 ikkehar flyttet eller nedlagtafdelinger i Odense.TV 2s centrale nyhedsredaktion, TV 2 Sporten og den tekniske backbone har til huse påKvægtorvet i Odense ligesom hovedparten af TV 2s stabsfunktioner (Økonomi, Jura
Side 3
mv.).En del af den løbende udbygning af TV 2s digitale aktiviteter er sket i København,blandt andet grundet den tætte sammenhæng med TV 2 NEWS. Det samme er tilfældetfor Programafdelingen, hvis arbejde er tæt forbundet med produktionsmiljøet. Deeksterne produktionsselskaber er trods TV 2s 25 år i Odense langt overvejendebeliggende i København – selskaberne har også andre kunder end TV 2.Seneste strukturelle forskydning består i, at ’Vejret’, som tidligere blev produceret hoset eksternt produktionsselskab i København, fra maj 2013 produceres internt hos TV 2 idet nyrenoveredenyhedsstudie på Kvægtorvet, som har gennemgået en omfattende ogbekostelig opgradering af studiefaciliteter og teknik til nu at sende i HD-kvalitet.TV 2 er fuldt kommercielt finansieret og i stærk konkurrence – blandt andet med deinternationale broadcastere MTG og SBS Discovery samt med internationale teknologi-og mediegiganter som Google, Facebook og Netflix, der gør indhug i den del afmedieforbrug, reklame- og abonnementsomsætning, som bliver danske medier til del.TV 2 har således behov for fleksibilitet til at tilrettelægge sit arbejde så effektivt sommuligt. TV 2s medarbejdere udviser hver dag stor fleksibilitet i forhold til, hvorfra denenkelte arbejdsopgave bedst løses.I tillæg til operationelle hensyn har TV 2s ledelse samtidig fokus på, at en stor ogvæsentlig del af virksomhedens aktiviteter udføres i Odense.TV 2s direktionsmøder og ledergruppemøder afholdes på Kvægtorvet i Odense, mensmedarbejdermøder foregår på Kvægtorvet og videotransmitteres til de medarbejdere,der de pågældende dage arbejder på Teglholmen i København.”Jeg kan henholde mig til det af TV 2/DANMARK A/S oplyste.
Marianne Jelved