Forsvarsudvalget 2013-14
FOU Alm.del
Offentligt
1303978_0001.png
1303978_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN25. november 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 28. oktober 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 49 tilforsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lene Esper-sen (KF).

Spørgsmål nr. 49:

”Ministeren bedes oplyse:a. Antal af civile tjenestemænd, der er i overskud p.g.a. opgaven overtages til ForenedeService A/S.b. Hvor mange bliver afskediget eller overført til anden tjeneste? Er der nogle af de medar-bejdere, der er overført til Jylland og blandt de 44 der skal genplaceres/afskediges?c. Hvor er omkostningerne (løn, diæter, rejseomkostninger m.v.) for de medarbejder der eri ”overskud”, afskediget eller ventepenge konteret?d. Er der nogle af disse omkostninger, der er betalt af andre statslige myndigheder?”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se. Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst:”a) I forbindelse med konkurrenceudsættelsen i Østdanmark, var der 17 tjeneste-mænd, der mistede deres stilling. De 17 tjenestemænds stillingsindhold var omfattetaf de udbudte opgaver, men grundet ansættelsen som tjenestemand kunne de ikkevirksomhedsoverdrages. Der blev fundet passende stillinger til 3 af tjenestemændenepå Sjælland, og de øvrige 14 tjenestemænd blev beordret i ledige, passende stillinger iVestdanmark.Ved den efterfølgende modernisering af den resterende organisation i RegionscenterØst, var der 5 tjenestemænd, som det ikke var muligt at genplacere i organisationen,_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
hvorfor de blev indstillet til afsked. Disse 5 tjenestemænd er blevet afskediget og fra-trådte med udgangen af juli 2013, hvorefter de er overført til 3 års rådighedsløn. Den-ne rådighedsløn udbetales til den enkelte medarbejder af Moderniseringsstyrelsen,hvorefter Forsvarets Personeltjeneste refunderer beløbet til Moderniseringsstyrelsen.b) Processen med omplacering og eventuel afsked af personale i forbindelse med mo-derniseringen af Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste organisation i Vest-danmark er ikke afsluttet, og det kan derfor ikke på nuværende tidspunkt oplyses,hvilke medarbejdere der eventuelt ikke er plads til i den kommende organisation iVestdanmark. Blandt de 44 (pr. 1. november 2013 er tallet 43) tjenestemænd i Vest-danmark, hvis opgaver fra 2014 skal udføres af ISS, er de 8 ud af de 14 tidligere be-ordret til tjeneste i Vestdanmark jf. besvarelsen af spørgsmålets del a.c) Alle omkostningerne afholdes af afgivende myndighed i medarbejderens opsigelses-periode.De efterfølgende omkostninger vedrørende tjenestemænd på rådighedsløn afholdes afen central pulje, administreret af Forsvarets Personeltjeneste.d) Omkostningerne fra 1. august 2013 til rådighedsløn for de 5 afskedigede tjeneste-mænd betales som anført under besvarelsen af spørgsmålets del a.”
Med venlig hilsen
Nicolai Wammen