Forsvarsudvalget 2013-14
FOU Alm.del
Offentligt
1303932_0001.png
1303932_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN25. november 2013Folketingets Forsvarsudvalg har den 28. oktober 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 35 tilforsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lene Esper-sen (KF).

Spørgsmål nr. 35:

”Vil ministeren oplyse den endelige kontraktsum på aftalerne omkring etablissementsdrifteni Østdanmark ved Forenede Service A/S og deres underleverandører, opdelt i aftaler forårene 2012 og 2013? Vil ministeren desuden oplyse kontraktens op- og nedskaleringsmulig-heder for ydelser, og deciderede tillægsydelser?”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se. Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst:”Der er i april til december 2012 betalt 138,8 mio. kr. og i 2013 fra januar til og medoktober 158,8 mio. kr. til Forenede Service A/S, indeholdende alle Forsvarets (For-svarskommandoen med underlagte myndigheder) udgifter til ydelser under kontraktensamt udgifter til samme for Hjemmeværnskommandoen, Forsvarets Efterretningstje-neste, Forsvarsministeriets Interne Revision og Forsvarets Auditørkorps.Forenede Service A/S afregner selv med de underleverandører, som udfører opgaverunder kontrakten.Forbruget for en given måned er dog ikke endeligt kendt, før kalenderåret er omme,og derfor er den månedsvise fakturering for 2013 i første omgang at betragte som ená contobetaling, fordi der i kontrakten arbejdes med en form for mængderabat, derudløses, når året er omme._______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
Kontrakten indeholder mulighed for op- og nedskalering af de faste ydelser i kontrak-ten. De faste ydelser er de ydelser, som leveres regelmæssigt og uden særskilt bestil-ling. Disse er f.eks. daglig rengøring, morgen- middags- og aftensmad i kantinen ellerden daglige pleje af forsvarets arealer.For de faste ydelser er det muligt med forskellige varsler at justere i antallet af kva-dratmeter, der skal gøres rent eller plejes (udendørs). Desuden justeres automatisk formad i kantinen, hvor der afregnes pr. faktisk solgt kilo mad.Bestillingsydelserne er de ydelser eller opgaver, som fremgår af kontrakten med enforudbestemt pris, men som kræver, at Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjene-ste (eller en anden myndighed for så vidt angår mødeforplejning) specifikt afgiver enordre. Disse er f.eks. bestilling af kaffe og the til levering til et møde, bestilling af madog serveringspersonale ved en officiel middag, bestilling af en hovedrengøring efterrenovering, eller bestilling af snerydning af et bestemt stykke vej eller areal.For bestillingsydelserne afregnes efter bestilling/forbrug.”
Med venlig hilsen
Nicolai Wammen