Folketingets Forsvarsudvalg
Christiansborg
FORSVARSMINISTEREN
5. august 2014
Folketingets Forsvarsudvalg har den 9. juli 2014 stillet følgende spørgsmål nr. 323 til for-
svarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henrik-
sen (DF).
Spørgsmål nr. 323:
”Kan ministeren oplyse, om der er planer om at sikre, at feltrationerne til de danske soldater
i fremtiden ikke i overvejende grad består af islamisk godkendte produkter, samt sikre, at
svinekød indgår som en naturlig del af madkulturen i forsvaret?”
Svar:
Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-
se. Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst:
”De nuværende feltrationer består både af kolde og varme retter, og er bygget op
omkring hovedmåltider, hvor der for nærværende er tale om 24 variationer. Heraf er
fire af disse retter for nærværende halal-certificerede jævnfør de af leverandørerne
anførte oplysninger. Disse fire retter er:
- En ret med chili con carne.
- En ret med kylling.
- To retter med tun.
Det kan således konstateres, at feltrationerne til de danske soldater ikke i overvejen-
de grad består af islamisk godkendte produkter. Forsvaret har i udbuddet af de nu-
værende feltrationer opstillet operative, tekniske og økonomiske krav. Forsvaret vil
også fremover anskaffe feltrationer via en offentlig udbudsproces med afsæt i opera-
tive, tekniske og økonomiske krav.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________
HOLMENS KANAL 42
1060 KØBENHAVN K
TELEFON: 33 92 33 20
TELEFAX: 33 32 06 55
WEB: www.FMN.DK
CVR: 25-77-56-35
EAN: 5798000201200