Forsvarsudvalget 2013-14
FOU Alm.del
Offentligt
1346267_0001.png
1346267_0002.png
1346267_0003.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN14. marts 2014Folketingets Forsvarsudvalg har den 14. februar 2014 stillet følgende spørgsmål nr. 161 tilforsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra KarstenNonbo (V).

Spørgsmål nr. 161:

”Kan ministeren bekræfte, at forligskredsen på et forligskredsmøde i foråret 2013 fik oplystvedrørende Vordingborg kaserne, at ”Vordingborg kaserne er normeret til 690 stillinger,men 140 stillinger er vakante, og 400 stillinger forbliver, medens 150 personer skal flyttes.De 400 stillinger inkluderer 20 stillinger, som overflyttes fra Stensved kaserne”?”

Svar:

Lad mig indledningsvis bemærke, at der ikke i hverken forsvarsaftalen eller tillægsaftalenvedrørende etablissementsområdet er fastlagt konkrete årsværksantal for bemandingen påForsvarets etablissementer m.v., herunder heller ikke for Vordingborg kaserne.I forhold til det stillede spørgsmål er jeg blevet oplyst om, at der i forbindelse med drøftel-serne med partierne bag tillægsaftalen vedrørende etablissementsområdet op til aftalensindgåelse den 11. marts 2013 også var drøftelser om prognosticerede årsværk for en rækkeaf Forsvarets etablissementer, herunder bl.a. i relation til Vordingborg. I den sammenhængblev det dog samtidig oplyst, at de samlede tilpasninger i Forsvaret er omfattende, hvorforder var en ikke ubetydelig usikkerhed forbundet med den præcise implementering, hvilketkunne indvirke på de prognosticerede årsværkstal, såvel i forhold til regionerne som i for-hold til de enkelte tjenestesteder.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
Ved drøftelserne blev det blandt andet oplyst, at der prognosemæssigt forventedes at væreca. 400 årsværk i Vordingborg under forudsætning af en opretholdelse af Høvelte kaserne tilDen Kongelige Livgarde og Vordingborg kaserne til resterende dele af det hidtidige DanskeInternationale Logistikcenter. I forlængelse heraf blev det endvidere anført, at der efterføl-gende ville være behov for at afdække mulighederne for at etablere en hel eller delvis ledel-se og administration af logistiktropperne i henholdsvis Vordingborg og Aalborg, hvorfor be-slutningen ville påvirke antallet af årsværk. Behovet for afdækning af mulighederne for atetablere en hel eller delvis ledelse og administration af logistiktropperne i henholdsvis Vor-dingborg og Aalborg fremgår i øvrigt også af tillægsaftalen.Tiltag, der fører frem til de dengang prognosticerede ca. 400 årsværk på Vordingborg ka-serne, udgøres i hovedsagen dels af flytningen af elementer fra Det Danske InternationaleLogistik Center i Vordingborg med henblik på at integrere elementerne med tilsvarende ka-paciteter i henholdsvis Skrydstrup og Karup, dels af effektiviseringer, bl.a. inden for materi-elvedligehold og sundhedsområdet, der, jf. forsvarsaftalen, gennemføres bredt i Forsvaretsorganisation, og som derfor også påvirker antallet af årsværk i Vordingborg.Som det fremgår af min besvarelse af Forsvarsudvalgsspørgsmål 357 af 14. oktober 2013,har Forsvarskommandoen oplyst, at ovennævnte afdækning af mulighederne for etableringaf en fælles ledelse og administration af logistiktropperne har vist, at ”det er hensigtsmæs-sigt at etablere en fælles ledelse af Hærens logistiktropper i Aalborg. Det er derfor besluttetat nedlægge Det Danske Internationale Logistikcenter i Vordingborg som myndighed, idetder etableres en fælles ledelse af Hærens logistiktropper i Aalborg.” Partierne bag forsvars-aftalen blev således orienteret om og tiltrådte dette i forbindelse med orientering om Hæ-rens centerstruktur på et møde den 18. juni 2013.Af min besvarelse af Forsvarsudvalgsspørgsmål 21 af 18. november 2013 fremgår det end-videre, at Forsvarskommandoen forventer, ”at der fremtidigt vil være op til ca. 300 fastestillinger fra Forsvarskommandoens myndighedsområde tilknyttet Vordingborg Kaserne. Her-til kommer stillinger fra Hjemmeværnet, der har planlagt flytning af ca. 25 fuldtidsstillingerfra Stensved Kaserne til Vordingborg Kaserne.” I forlængelse heraf oplyser Forsvarskom-mandoen videre, ”at Forsvarets myndigheder er bemyndiget til løbende at tilpasse beman-dingen til de konkrete opgaver, beredskaber samt aktuelle og planlagte indsættelser af ope-rative kapaciteter. Der vil således løbende kunne ske ændringer af bemandingen ved For-svarets myndigheder, herunder i Vordingborg.”
Med venlig hilsen
Nicolai Wammen