Forsvarsudvalget 2013-14
FOU Alm.del
Offentligt
1334528_0001.png
1334528_0002.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN13. februar 2014Folketingets Forsvarsudvalg har den 15. januar 2014 stillet følgende spørgsmål nr. 123 tilforsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lene Esper-sen (KF).

Spørgsmål nr. 123:

”Forsvarets Bygnings - og Etablissementstjeneste etableredes 1. januar 2007, og ForsvaretsBygnings - og Etablissementstjeneste var pålagt af Forsvarskommandoen, at udbyde et an-tal ydelser. Der var dog en mulighed for, at Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjenestekunne afgive et kontrolbud, på lige vilkår med eksterne tilbudsgivere. Der blev gennemførten udbudsforretning af kantinen og rengøring ved Søværnet Operative kommando i Bra-brand samt kantinen ved Forsvarets Informatik Tjeneste i Hvidovre i 2007. Begge disse ud-bud blev vundet af Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste. I 2008 blev kantine,rengøring og viceværtfunktionen ved Forsvarets Materiel Tjeneste i Ballerup sendt i udbud.Dette udbud blev vundet af firmaet Ejendomsvirke. Herefter blev det besluttet i Forsvars-kommandoen at udbyde det samlede Facilities Management på Flådestation Korsør samtAntvorskov kaserne. Disse udbudsforretning aflystes dog, fordi Forsvarets Personeltjenestenikke kunne håndtere det juridiske omkring civilarbejderloven og fordi der ikke var eksternebyder nok. Forsvarets Bygnings- og etablissementstjeneste gav et bud, men da udbudsfor-retningen blev aflyst, fortsatte driften normalt. Kan ministeren oplyse, hvad det har kostet ieksterne ydelser (Kammeradvokaten, Carl Bro, Brix og Kamp, Cowi, et revisionsfirma, etgartnerfirma, til opmåling af de grønne områder, et firma til opmåling af rengøringsområder,et firma til opmåling af køkkenet og de tekniske installationer samt udgifterne til eget per-sonel – lønomkostninger, inkl. rejseudgifter m.m.), i forbindelse med udarbejdelsen af dissefem opgaver, i forbindelse med, at de kom i udbud?”
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se. Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst:”Omkostninger vedrørende udarbejdelsen af ovenstående fem udbud, er ikke opgjorteller registreret særskilt på projekterne. Henset til, at spørgsmålet vedrører data, derer mere end 5 år gamle, er regnskabs- og arkivmaterialet ikke umiddelbart tilgænge-ligt. Men det kan bekræftes, at der er anvendt betydelig ekstern bistand og væsentligeinterne ressourcer. Opgavekomplekset vedrørende udbud af egen opgaveløsning varpå daværende tidspunkt nyt for Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, hvor-for der blev benyttet juridisk og teknisk assistance både til udarbejdelse af udbudsma-terialet samt til udarbejdelse af kontrolbud.”
Med venlig hilsen
Nicolai Wammen