Forsvarsudvalget 2013-14
FOU Alm.del
Offentligt
1321435_0001.png
1321435_0002.png
1321435_0003.png
Folketingets ForsvarsudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN13. januar 2014Folketingets Forsvarsudvalg har den 18. december 2013 stillet følgende spørgsmål nr. 102til forsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra SørenEspersen (DF).

Spørgsmål nr. 102:

”Vil ministeren oplyse, hvor stort et beløb der forventes anvendt til opgradering af HøvelteKaserne, samt oplyse, hvilket beløb der i forbindelse med forsvarsforligsforhandlingerne blevoplyst skulle anvendes?”

Svar:

Forsvarskommandoen er anmodet om en udtalelse til brug for Forsvarsministeriets besvarel-se. Forsvarskommandoen har i den anledning oplyst:”I forbindelse med forsvarsforligsforhandlingerne forud for Tillæg til Aftale påforsvarsområdet 2013-2017 blev det i den militærfaglige indstilling vedrørendeForsvarets og Hjemmeværnets etablissementer af 19. februar 2013 oplyst, atopretholdelse af Høvelte kaserne samt tilhørende kaserneområder vurderedesat forudsætte et etablissementsmæssigt investeringsbehov på mellem 100 -150 mio. kr.I fortsættelse af beslutningen om fortsat at anvende Høvelte kaserne forventerForsvaret at gennemføre en række projekter til opgradering og ændringer påkasernen med tilhørende Sjælsø skydebane. Enkelte af disse projekter eriværksat, enkelte planlægges iværksat, og resten er fortsat under projektering.Der gennemføres for nærværende en modernisering af Sjælsø skydebane. Ud-giften forventes at udgøre ca. 7 mio. kr._______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
I sammenhæng med moderniseringen af skydebanen forberedes yderligere etstøjdæmpningsprojekt på Sjælsø Skydebane. Omfanget af støjdæmpningen af-hænger af, om Forsvaret får den miljøgodkendelse, der er ansøgt om. Såfremtmiljøgodkendelsen ikke påklages, forventes støjdæmpning at udgøre en udgiftpå ca. 25 mio. kr.Forsvarskommandoen forventer, at der er et behov for renovering og tilpasnin-ger af værkstederne på Høvelte kaserne. Forholdet forventes afklaret i forbin-delse med de igangværende overvejelser om effektivisering af Forsvarets ved-ligeholdelsesstruktur, og der forligger endnu ikke konkrete projekter på områ-det.Hertil kommer, at der er behov for at gennemføre en modernisering af det ud-leverende depot på Høvelte kaserne. Et tidligere opgjort behov for nybygningaf depotfaciliteter til ca. 70-90 mio. kr. er under revurdering.I det foreliggende udkast til bygge- og anlægsplanen er der frem til og med2017 budgetteret med 35 mio. kr. til at gennemføre de nødvendige tilpasnings-arbejder vedrørende depot- og værkstedsfaciliteter på kasernen.Endelig er det vurderingen, at der skal gennemføres renovering af bade- ogomklædningsfaciliteter på kasernen. Indledende projektering heraf pågår, mender er endnu ikke budgetteret herfor.I forbindelse med indplacering af hjemmeværnsenheder fra Sjælsmark Kaser-ne, er der behov for investeringer på Høvelte kaserne p.t. opgjort til ca. 1 mio.kr.I overvejelserne vedrørende en eventuel sammenlægning af de funktionelletjenester på materiel- og informatikområdet samt personel- og sundhedsområ-det kan der afhængig af den endelige beslutning være behov for en investeringpå ca. 2 mio. kr. til etablering af områdeinfirmeri i Høvelte.Ovennævnte investeringer er fortsat behæftet med betydelig usikkerhed, idetden løbende effektivisering og konsolidering af Forsvarets myndigheders garni-sonering kan påvirke behovet.”
Med venlig hilsen
Nicolai Wammen