Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del
Offentligt
1397633_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri
København, 9. september 2014
Sagsnr.: 23709
Dok.nr.: 718903
Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 510 (FLF alm. del) stillet den 4.
september 2014 efter ønske fra Bjarne Laustsen (S)
Spørgsmål nr. 510:
”Ministeren bedes fremsende en opgørelse over myndighedernes udgifter til kontrol pr. svin
alternativt pr. kg. svin.”
Svar:
Kødkontrollen i Fødevarestyrelsen fører kontrol med dyrevelfærd, dyresundhed og
fødevaresikkerhed på slagterierne. Kontrollen omfatter bl.a.:
kontrol af alle slagtedyr før og efter slagtning
kontrol med at virksomheden overholder love og regler på
fødevareområdet
(rengøring, hygiejne og egenkontrol)
kontrol med 3. landes krav på eksportautoriserede virksomheder
prøveudtagning i forhold til EU-lovgivning m.m.
I 2014 er den budgetterede enhedsomkostning for svin 11,25 kr. Efter 1. halvår 2014 er
den realiserede enhedsomkostning 10,98 kr.
Enhedsomkostningen indeholder samtlige udgifter til myndighedernes kontrol pr.
slagtevin.
Enhedsomkostningen for svin er i perioden fra 2008 til 2013 reduceret med 38 pct. i gennemsnit (i
faste 2008 priser).
Dan Jørgensen
/ Anne Freilev
Ministeriet for Fødevarer,
Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01
Fax +45 33 14 50 42
[email protected]
www.fvm.dk