Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del
Offentligt
1367640_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. maj 2014Sagsnr.: 25798Dok.nr.: 674569

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 333 (FLF alm. del) stilletden 23. april

2014 efter ønske fra Charlotte Dyremose (KF).

Spørgsmål nr. 333:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen fra Tine Schultz, jf. FLF alm. del - bilag 234 ogredegøre for, om beskrivelsen af bedøvelsesmetoden er korrekt, og i forlængelse heraf redegørefor ministerens overvejelser om, hvordan man kan sikre, at slagtesvin altid aflives på den mindstpinefulde måde.”

Svar:

Fødevarestyrelsen har den 23. april 2014besvaret henvendelsen fra Tine Schultz. Jeg tillader migat henvise til dette svar../. Kopi af svaret vedlægges til orientering.Supplerende kan jeg til udvalgets spørgsmål bemærke, at jeg som minister vægter goddyrevelfærd højt - såvel ude i besætningerne som på slagteriet. Jeg kan oplyse, at der i EU-reglerneom beskyttelse af dyr på aflivningstidspunktet1bl.a.er krav om, at personer der udførerslagteoperationer på slagterierne, skal have kompetencebevis dertil.Derudover er der kravomovervågningsprocedurerder skal sikre regelmæssig kontrol af, at dyrene ikke viser nogen tegnpå bevidsthed eller smerteopfattelse indtil dødens indtræden.
Dan Jørgensen
/Kim Lemming
Rådets forordning (EF) Nr. 1099/2009 af 24. september 2009 om beskyttelse af dyr påaflivningstidspunktet
1
Ministeriet for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01Fax +45 33 14 50 42
[email protected]www.fvm.dk