Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del
Offentligt
1345535_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København,13. marts 2014Sagsnr.: 25115Dok.nr.: 652055

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 269 (FLFalm. del) stilletden 5. marts

2014efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 269:

”Vil ministeren oplyse, hvor stor en procentdel af den samlede produktion afgrise, der erøkologiske grise, frilandsgrise og indendørs mærkegrise somf.eks. Antoniusgrise?”

Svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:”Fødevarestyrelsen har indhentet oplysninger fra Landbrug & Fødevarer, der oplyser, atDanishCrowns afsætning af svinekød til det danske marked udgør knapt 9 pct. af den samledesvineproduktion.Af disse knapt 9 pct. erandelen af økologiske grise, frilandsgrise og indendørs mærkegrise omkring24 pct., hvilket svarer til ca. 2 pct. af den samlede produktion”.
Dan Jørgensen
/ Cecilie Heerdegen Leth
Ministeriet for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01Fax +45 33 14 50 42
[email protected]www.fvm.dk