Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del
Offentligt
1345530_0001.png
1345530_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 13. marts 2014Sagsnr.: 25115Dok.nr.: 652053

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 268 (FLF alm. del) stillet den 5. marts

2014 efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål nr. 268:

”Vil ministeren oplyse, hvor stor en procentdel af henholdsvis økologiske grise, frilandsgrise ogindendørs mærkegrise som f.eks. Antoniusgrise med hele haler, der fik slagteribemærkning forhalebid i 2012 og 2013?”

Svar:

Fødevarestyrelsen har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:”Fødevarestyrelsen har indhentet oplysninger fra Landbrug & Fødevarer, om frekvensen af grise ispecialproduktioner med hele haler (eksempelvis økologiske grise, frilandsgrise og Antoniusgrise),der fik slagteribemærkning for halebid i henholdsvis 2012 og 2013.I vedlagte figur er procentdelen af halebid i henholdsvis konventionel og specialproduktioner medhele haler angivet. Opgørelsen af baseret på bemærkninger fra Danish Crown slagterier, hvor stortset alle specialproduktioner slagtes.
Ministeriet for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01Fax +45 33 14 50 42
[email protected]www.fvm.dk
Som det fremgår af tabellen var procentdelen af halebidte grise i perioden 1. kvartal 2011 til 3.kvartal 2013 større i specialproduktioner med hele haler end i konventionelle produktioner.”
Dan Jørgensen
/ Cecilie Heerdegen Leth
2