Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 7. marts 2014Sagsnr.: 24639Dok.nr.: 643130
Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 224 (FLF alm. del) stillet den 7. februar
2014 efter ønske fra Charlotte Dyremose (KF)
Spørgsmål nr. 224:
”Ministerens bedes kommentere de oplevelser med fødevarekontrollen, som slagtermester JensEngstrøm fra Svendborg beskriver i FLF alm. del – bilag 147 og redegøre for om ministeren finderdet acceptabelt, at fødevarekontrollen under et virksomhedsbesøg roder affald ud på gulvet iproduktionslokalet.”
Svar:
Jeg har forelagt slagtermester Jens Engstrøms beskrivelse af kontrolbesøget for Fødevarestyrelsen,som oplyser, at denne kontrol af kasseret emballage m.m. ikke var begrundet i en mistanke, menskete som led i kontrolkampagnen ”Mærkning og håndtering af kød”. Der var således tale om enrutinemæssig kontrol, som fulgte faste procedurer, hvor håndteringen skal være hygiejnisk korrektog virksomheden påføres så få gener som muligt. Fødevarekontrollen kan således ikke genkendeden gengivelse af forløbet af kontrollen, som beskrevet af slagtermester Jens Engstrøm.Det er naturligvis beklageligt, at slagtermester Jens Engstrøm i dette tilfælde har følt sig dårligbehandlet og derfor nu har en mindre positiv holdning til Fødevarestyrelsens kontrol. Jeg finder, atdette forhold bedst kan håndteres ved direkte dialog mellem slagtermester Jens Engstrøm og denlokale fødevarekontrol, og jeg har anmodet Fødevarestyrelsen om at tage initiativ til dette.
Dan Jørgensen
/ Louise Juul
Ministeriet for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01Fax +45 33 14 50 42