Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del
Offentligt
1338552_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København,24. februar 2014Sagsnr.: 24491Dok.nr.: 639476

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 205 (FLFalm. del) stillet den 31. januar

2014efter ønske fra Leif Mikkelsen (LA)

Spørgsmål nr. 205:

”Ministeren oplyse status er for den danske ansøgning om EU-særstatus for salmonella ifjerkrækød. Ministeren bedes endvidere redegøre for tidplanen for den danske ansøgning samtoplyse, hvornår det kan forventes, at der kommer afklaring på den danske ansøgning om EUsærstatusfor salmonella i fjerkrækød”

Svar:

Jeg har i besvarelsen af spørgsmål nr. 84 (FLF alm. del) den 9. januar 2014 redegjort for status forden danske ansøgning om særstatus. Jeg kan til dette tilføje, at jeg på møde den 17. februar 2014tog emnet op med kommissær Tonio Borg med henblik på at få Kommissionen til at fremlæggeforslag om dansk særstatus for salmonella i hønse- og kyllingekød.Det afgørende for den videre proces er, om og hvornår Kommissionen fremlægger et forslag. I denforbindelse skal det afklares, om der kan samles et kvalificeret flertal for forslaget. Det sker ved eteller flere møderi Den Stående Komité for Fødevarekæden og Dyresundhed (SCoFCAH). Komitéentager herefter en såkaldt teknisk afstemning forud for SPS-proceduren i henhold til WTO-reglerne,og den formelle afstemning foretages, når indsigelsesfristen under WTO er udløbet, hvilket vil sigeefter 3 måneder. Kommissionen kan derefter vedtage forslaget.
Dan Jørgensen
/ Lene Carpentier
Ministeriet for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01Fax +45 33 14 50 42
[email protected]www.fvm.dk