Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14
FLF Alm.del
Offentligt
1338529_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København,24. februar 2014Sagsnr.: 24399Dok.nr.: 636748

Fødevareministerens besvarelse af spørgsmål nr. 169 (FLFalm. del) stillet den 28. januar

2014 efter ønske fra Hans Christian Schmidt (V)

Spørgsmål nr. 169

”Af regeringens Vækstplan for Fødevarer fra december 2013 fremgår det, atregeringen vil udmønte20 mio. kr. i 2013 under GUDP særskilt til ”forædling og eksportværdi”. Ministeren bedes redegørefor, hvor langt regeringen er med at gennemføre forslaget, hvordan det finansieres, samt hvornårregeringen forventer at have gennemført forslaget endeligt.”

Svar:

Forslaget er gennemført, idet GUDP-bestyrelsen i sin anden ansøgningsrunde i 2013 ydede tilskudtil tre projekter, der alle havde særligt fokus på ”forædling og eksportværdi”. Projekterneomhandler: ”Udvikling af seafood-produkter med forbedret sundhedsværdi, spisekvalitet ogfødevaresikkerhed (LAV-SALT)”, ”Udvikling af bæredygtige innovative fødevareingredienser påbasis af ørredrestprodukter (DANFomega)” og ” Bæredygtigt svinekød til det globale marked(GlobalMeat)”.Disse tre projekter udgjorde en samlet sum på 21.703.500 kr. GUDP-bestyrelsen valgte således atsupplere de 20 mio. kr. afsat til denne særlige indsats med 1.703.500 kr. fra programmetsgenerelle pulje. Alle tre projekter er påbegyndt pr. 1. januar 2014 og projektet DANFomegaforventes afsluttet 31. december 2015 og de resterende to projekter afsluttes 31. december 2016.
Dan Jørgensen
/Thomas Falke Mortensen
Ministeriet for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12DK-1216 København K
Tel +45 33 92 33 01Fax +45 33 14 50 42
[email protected]www.fvm.dk