Finansudvalget 2013-14
FIU Alm.del
Offentligt
1308769_0001.png
Folketingets FinansudvalgChristiansborg
Finansministeren4. december 2013
Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 59 (Alm. del – § 7) af 6.november 2013 stillet efter ønske fra Kristian Thulesen Dahl (DF)

Spørgsmål

Regeringen sparer i finanslovsforslaget ca. 100 mio. kr. på ”inddrivelse” samt”indsats”. Hvilke konsekvenser vil det have?

Svar

Jeg vil henholde mig til følgende, som jeg har modtaget fra skatteministeren:”Det fremgår af finanslovsforslaget for 2014, at SKATs forventede udgifter i 2014til indsats og inddrivelse falder med ca. 92 mio. kr. i forhold til de forventede ud-gifter i 2013. Det fremgår desuden, at udgifterne er fordelt skønsmæssigt påSKATs opgaver, hvilket betyder, at den endelige fordeling i 2014 kan blive ander-ledes.En række grundige analyser peger på, at det er muligt at opnå en bedre skattefor-valtning med anvendelsen af færre ressourcer. Dette opnås bl.a. ved at slå enhedersammen, at tilrettelægge opgaverne på nye måder samt ved at modernisere it-systemer.SKAT har siden fusionen af de statslige og kommunale skatteforvaltninger i 2005gennemført væsentlige effektiviseringer af sin opgaveløsning. Effektiviseringerneer gennemført samtidig med, at skattegabet ikke er øget, og regelefterlevelsen –målt ved de såkaldte compliance-undersøgelser – har ligget på et højt og stabilt ni-veau.Baseret på de grundige analyser, som er gennemført, er det min klare forventning,at SKAT i fremtiden vil kunne løse sine opgaver ved brug af færre ressourcer ogsamtidig kunne fastholde et lavt skattegab og en høj regelefterlevelse.”Med venlig hilsenBjarne Corydon