Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14
ERU Alm.del
Offentligt
1334456_0001.png
1334456_0002.png
Folketingets Erhvervs-, Vækst- og EksportudvalgChristiansborg
FORSVARSMINISTEREN13. februar 2014
Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg har den 23. januar 2014 stillet følgendespørgsmål nr. 71 til forsvarsministeren, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Preben Bang Henriksen (V).

Spørgsmål nr. 71:

”Kan ministeren bekræfte, at regeringen vil fortsætte og udbygge samarbejdet mellem sø-værnet af danske maritime leverandører og værfter?”

Svar:

Jeg kan bekræfte, at Forsvarsministeriet og forsvaret vil fortsætte det gode samarbejdemed danske værfter og danske leverandører inden for maritime det område.Forsvarets samarbejde og dialog med industrien er nærmere beskrevet i Forsvarsministeri-ets ”Open for Business” strategi, der er tilgængelig på Forsvarsministeriets hjemmeside påinternettet. Det fremgår blandt andet af strategien, at der er mulighed for at anvende Sø-værnets skibe som platforme for markedsføringsaktiviteter, når det er foreneligt med løs-ning af skibenes primære opgaver.Jeg er åben over for at styrke samarbejdet omkring markedsføringsaktiviteter, idet de kon-krete aktiviteter selvsagt dels vil afhænge af virksomhedernes behov, dels af Forsvarets mu-ligheder for at stille ledige relevante skibe eller andet til rådighed.Forsvaret har endvidere en lang tradition for at samarbejde med danske værfter og danskeleverandører inden for maritime det område i relation til forsvarets maritime nybygnings- ogvedligeholdelsesopgaver. Det er også mit indtryk, at det i høj grad er danske værfter, der_______________________________________________________________________________________________________________________________________________HOLMENS KANAL 421060 KØBENHAVN KTELEFON: 33 92 33 20TELEFAX: 33 32 06 55MAIL: [email protected]WEB: www.FMN.DKCVR: 25-77-56-35EAN: 5798000201200
eksempelvis responderer på udbudsforretninger og -aktiviteter på området. En eventuel ud-bygning af samarbejdet omkring Forsvarets anskaffelser mv. vil afhænge af Forsvarets kon-krete behov og de muligheder, de danske maritime virksomheder kan tilbyde.
Med venlig hilsen
Nicolai Wammen