Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14
ERU Alm.del
Offentligt
1343564_0001.png
1343564_0002.png
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTEREN
11. marts 2014

Besvarelse af spørgsmål 119 alm. del stillet af Erhvervs-, Vækst- og

Eksportudvalget den 10. februar 2014 efter ønske fra Kim Andersen

(V) og Preben Bang Henriksen (V).

Spørgsmål:

Er det efter ministerens opfattelse korrekt, når Finansiel Stabilitet i rede-gørelse af 30. januar 2014, jf. svar på alm. del - spørgsmål 67, anførerfølgende:- side 5 ”Desuden fremgår det udtrykkeligt, at der er en pligt for Finan-siel Stabilitet til at overdrage kundeporteføljer ved et samlet salg, såfremtdet er muligt og økonomisk mere fordelagtigt end individuel afvikling”.Ministeren bedes specielt anføre, hvorfra konklusionen om ”udtrykkeligt”og konklusionen om ”pligt” fremgår i afviklingsbekendtgørelsen.- side 10 ”Et K/S må ikke ejes af mere end 10 kommanditister og enkomplementar”. (Der findes i dag kommanditselskaber med flere hundre-de kommanditister)- side 10 ”Fradragsberettigede tab fra et K/S kan kun modregnes itopskatten”. (Et tab kan vel modregnes i den personlige skat, uanset omman betaler topskat eller ej).- side 11 ”K/S-markedet er reguleret af et komplekst sæt skatteregler”?

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Finansiel Stabilitet A/S, der har oplystfølgende, som jeg i det hele kan henholde mig til:”Finansiel Stabilitet A/S skal hermed kommentere de gengivne citater fraFinansiel Stabilitet A/S’ redegørelse af 30. januar 2014 om tilrettelæggel-sen af udbud og gennemførelse af salg af ejendomskunder (K/S-selskaber).Til det fremhævede i redegørelsens s. 5 skal henvises til § 2, stk. 2, i be-kendtgørelse om afvikling af datterselskaber til Finansiel Stabilitet samtbetaling af risikopræmie, som også er gengivet umiddelbart over det cite-rede afsnit i redegørelsen. Det fremgår heraf, at ”Videreoverdragelse afkundeporteføljerne fra det overtagede pengeinstitut skal såfremt det ermuligt ske ved et samlet salg.”Desuden fremgår følgende af bekendtgørelsens § 10, stk. 5: ”Finansiel
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.Fax
33 92 33 5033 12 37 78
CVR-nr. 10 09 24 85EAN nr. 5798000026001[email protected]www.evm.dk
2/2
Stabilitet A/S er forpligtet til at forsøge at gennemføre et salg af hele ellerdele af datterselskaberne umiddelbart i forlængelse af afrapporteringen,hvis afrapporteringen efter stk. 2 viser, at det er økonomisk mere fordel-agtigt at sælge datterselskaber frem for at fortsætte afviklingen.”Det er Finansiel Stabilitet A/S’ vurdering, at udtrykkene ”skal” og ”for-pligtet til” i de citerede bestemmelser indebærer en udtrykkelig pligt.I forhold til det på side 10 citerede er Finansiel Stabilitet A/S enig i, atder ikke er en øvre grænse for antallet af kommanditister i et K/S-selskab.Kravet om højst 10 kommanditister er et krav i skattelovgivningen for atkunne fradrage underskud i K/S-selskabet i den personlige indkomst. AlleK/S-selskaberne i den solgte portefølje var sådanne selskaber med højst10 kommanditister. Fradraget har størst værdi, når der betales topskat,hvorfor det også typisk er investorer, der ønsker at opnå et fradrag itopskatten, der investerer i K/S-selskaber.Det er Finansiel Stabilitet A/S’ opfattelse, at der er tale om et komplekstsæt skatteregler.”