By- og Boligudvalget 2013-14
BYB Alm.del
Offentligt
1328203_0001.png
1328203_0002.png
Dato:
29. januar 2014
By- og Boligudvalget
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 30 BYB alm. del.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Karina Adsbøl (DF)
Spørgsmål nr. 30:Ministeren bedes kommentere Lone Hertz' indlæg ”Stop dog det kyniske tilbageskridt"på lev.dk den 15. januar 2014 og oplyse, hvilke initiativer ministeren vil tage på dette område.
Svar:Lone Hertz refererer i sit indlæg til kommunerne i øget grad opfører store handicapbyggerier,til,atpførerhvorfor hun foreslår et lovbestemt loft for hvor store byggerier der må opføres til personer medfor,handicap.Det er kommunernes ansvar at etablere almene boliger til personer med handicap, der i omfang,indretning og udstyr opfylder de behov, som de pågældende har for sådanne boliger.Kommunerne har endvidere kompetencen til at træffe afgørelse om byggeriernes beliggenhed ogstørrelse. I forhold hertil kan kommunen inddrage faglige og økonomiske hensyn med henblik på atsikre rimelige, tilpassede boligtilbud til mennesker med handicap.Jeg skal gøre opmærksom på, at almene plejeboliger understøtter beboernes selvbestemmelse oglvbestemmelseadskiller sig på flere punkter fra tidligere institutioner. Beboere i almene plejeboliger har således hverBeboerederes bolig med egen lejekontrakt og lås på døren. De betaler sædvanlig husleje og har viabeboerdemokratiet samme indflydelse på eg boligforhold som andre almene lejere. Der er såledesegnetale om helt normale boliger, hvortil der er tilknyttet den nødvendige omsorg og støtte for beboerne.Der opføres både store og små byggerier. Når der opføres store byggerier ses det ofte, at boligerneerbyggerier,organiseret i mindre leve-bo miljøer med 8bo8-10 beboere i hver. Dette medvirker til nært og overskueligtmiljø, selvom der kan være mange boliger samlet et stedsted.
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
Jeg mener ikke, at der er behov for nye regler på området. Kommunerne harfornuftige rammer for selvat løfte opgaven med at opføre alment plejebyggeri af høj standard og uden institutionspræg. Jeg vilfølge udviklingen de kommende år og vil, hvis det bliver nødvendigt, tage spørgsmålet op medkommunerne.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen

2

af

2

Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk